Besøkstall

12 613 denne måneden

6 226 871 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Ny giv for Orkdal kino: Kickstart med gratis Norgespremiere

Pina_1.JPG

Orkdal kommune tar et krafttak for den lokale kinoen. Det starter lørdag med popcorn, boblende drikke og gratis 3D-forestilling. Dansefilmen "Pina" har Norgespremiere - eksklusivt på Orkanger. Deretter blir det godbiter på 3D ei hel uke.
- Det er nå vi skal se om behovet for en god kino er til stede, sier kulturleder Arne Fagerholt.

Orkdal kino har vært stengt siden påske. Den gjenåpner fredag klokka 18 med nytt og forbedret utstyr, og et program med langt høyere ambisjoner enn før.

Klokka 17.30 blir det oppvisning med 30 dansere fra Trønderturn folkehøgskole før Arne Fagerholt gir en introduksjon til den kritikerroste filmen.

"Pina" handler om den legendariske danseren, koreografen og ballettinstruktøren Pina Baush, som døde for to år siden.  Arne Fagerholts kontakter i dansens verden gjør det mulig å vise filmen på Orkanger før den blir satt opp andre steder i Norge.

- Dette er en kunstfilm, men møt opp med åpne sanser. Ikke tenk at filmen er vanskelig, sier Arne Fagerholt.

"Pina" regnes som en lekkerbisken både blant film- og dansekjennere.

Du reserverer gratisbilletter på servicetorget  (72 48 30 00).

Orkdal kino følger opp med dobbelt dose Harry Potter søndag, hvorav andre del er på 3D.

Så kommer animasjonsfilmen "Biler II", klassikeren "Avatar" og "Smurfene" - alt på 3D. Harry Potter kommer flygende i reprise neste helg.

Fagerholt kjøpte kasser til alle 3D-brillene tirsdag.

Orkdal kommune gir Orkdal kino et etterlengtet løft. Spenningsmomentet 23096_718867585_3693_n.jpgnå er publikumsresponsen.

Arne Fagerholt har også en plan om å pusse opp lobbyen for å få folk til å komme både på kino og andre kulturelle tilbud. Det står på penger.

- Jeg ønsker å knytte bånd mellom Orkdal kino og Orkdal kulturscene, så det er fint å starte med en kunstfilm. Samtidig haster det med strakstiltak i publikumsområdet for å få lokomotivet i gang. Jeg ønsker meg nytt kulturhus, men vi kommer nok til å bli der vi er i noen år, så enkelte investeringer er nødvedige, sier Fagerholt.


 

Publisert 31.08.2011


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Innsendte kommentarer:

Arne Fagerholt 03.09.2011 23:32
Det stemmer at det blir feil å kalle visningen ved åpningen av Orkdal Kino en Norgespremiere. Her har nok Hans bare vært litt rask til å trekke slutningen at dette måtte være selve Norgespremieren når den ikke skal settes opp ordinært i Norge før i november. Haugesundfestivalen var først, ingen tvil om det, orkdal Kino er likevel stolt og glad over å ha fått muligheten til å vise filmen to måneder før den kommer til norske kinoer i vanlig distribusjon. De som ikke var tilstede i kveld gikk glipp av en stor filmopplevelse, PINA var rette film til å vise hvilke muligheter som ligger i filmens og 3D'ens medier.

Magne Antonsen 03.09.2011 01:03
Hei! Jeg har tatt initiativet til å få filmen distribuert i Norge og er glad for å kunne hjelpe Orkdal Kino med å få vist filmen som nylig hadde Norgespremiere under Den norske filmfestivalen i Haugesund. Filmen får også spesialvisning under CODAfestivalen før den får ordinær Norgespremiere den 4. november. Lykke til med visningen i Orkdal!

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse