Besøkstall

16 105 denne måneden

6 455 222 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Ber om ny giv for klatrehall

Sirkustomta_030_1.jpgOrkla Fjellsportklubb ber Orkdal kommune prioritere klatrehall på topp blant nye idrettsanlegg - og ikke på 12.plass som foreslått.  Klubben peker på at et klatresenter egner seg for folk i alle aldre. Det vil bli  tilrettelagt for funksjonshemmede, og klatring virker tiltrekkende på spenningssøkende og utfordrende ungdom. Anlegget er planlagt i Orklahallen (bildet).

Dette kommer fram i Fjellsportklubbens høringsuttalelse til Plan for idrett og fysisk aktivitet.

Klubben har forsøkt å skaffe penger til klatreprosjektet i flere år. Hallen blir ikke bygd før den er fullfinansiert.

Orkla Fjellsportklubb peker spesielt på kommunens uttalte mål om å få flest mulig til å drive med fysisk aktivitet. En klatrehall vil bidra til dette fordi den appellerer til nye brukergrupper og mange som ikke er med i organisert idrett.

Klubben stiller spørsmålstegn ved at kommunen - på listen over aktuelle tiltak - setter et nytt klatresenter langt bak investeringer i eksisterende anlegg som kommunen ikke har prioritert høyt tidligere.

Orkanger Vel har i flere år argumentert for å bygge skatepark ved Orklahallen. Begrunnelsen er mye av den samme som fjellsportklubben bruker: Et skateanlegg vil tiltrekke seg nye grupper av brukere, og kanskje særlig ungdom som ikke deltar i fotball, håndball osv.

Kampen om anleggspengene er hard. Både dusj- og garderobebygg, ny bane 3 i Orklahallen og friidrettsbane står på ønskelista.

 

 

 

Publisert 20.11.2008


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse