Besøkstall

22 297 denne måneden

11 879 715 i år

Annonse

Annonse

Annonse

På Orkanger lørdag: Verdens Beste Hagefest!Sett av lørdagen til kultur og gode opplevelser: Med et tettpakket program serverer Strandheim Kunstfestival verdens beste hagefest. Det skjer i magiske omgivelser i Strandheims hus og ærverdige hage.

På bildet over lager Tove Kvernvik - en av  de brennende sjelene - vimpler som skal pryde trær i hagen. Trærne får hjerter også, og de blir lyssatt i mystisk blått.

Thams´ vesle park omdannes til en eventyrhage lørdag. Hagen danner rammen for et program som omfatter kunstutstilling, konserter, matkunst, sirkusskole, spøkelsesshow, det lille korslaget, en STOR (6 meter høy) sprellemann i isopor og mye, mye mer.

- Vi lager et fyverkeri av en dag og kveld. Alt skjer på lørdag. Take it or leave it! sier Tove Kvernvik.

Hagefest3.jpg

På bildet over har Amalie (8) og Aurora (5) startet pyntinga av trær i eventyrhagen.

Strandheim er et fantastisk sted som skapt for kunst og kultur. Gjengen bak kunstfestivalen har sydd sammen en intens pakke med noe for alle interesser og aldersgrupper - fra småbarn til de eldste.

- Vi vil hindre at Strandheim blir glemt som kulturskatt. Dette er Orkdals perle. Vi vil bruke stedet til å fokeliggjøre kulturen. Festivalen har noe for alle, sier Tove Kvernvik.

Hagefest6.jpg

Anne Grefstad, opprinnelig fra Meldal, er en av årets festivalkunstnere. Her er et av verkene som pryder Strandheim.

I år kan kunstfestivalen by på både hovedscene og intimscene i hagen. Av artistene: Rasmus og verdens beste band for hele familien, SKA-frika spesielt for ungdommen, Los Horribles, Gary Moore tribute og Hans Bollandsås.

Britt Moen serverer lokal mat med eksotisk tilsnitt. Britt er kjent som matansvarlig på Storåsfestivalen.

Hagefest5.jpg

- Strandheim er et fantastisk sted. Her blir det lammespyd, elgburger og chilipølser av lokale råvarer, lover Britt Moen - matkunstner på kunstfestivalen.

Kunstfestivalen startet for tre år siden da tre utstillere fikk lyst til å gjøre noe mer ut av Strandheim som arena enn å vise fram arbeidene sine. Siden har arrangementet vokst. Konkurransen Det lille korslaget kom i fjor, og i år er programmet mer omfattende enn noen gang.

- Vi mener dette har blitt verdens beste hagefest, og vi håper mange kommer! sier Tove Kvernvik. Kunstneren Tor Arne Moen kommer i hvert fall.

Hagefest8.jpg

Her ser du ett av Moens bilder ved siden av en av Thams´praktovner i den gamle villaen. Motorsykler går igjen i mange av arbeidene hans.

Tor Arne Moen fra Notodden er kjent blant annet for å ha illustrert omslag til Knut Hamsuns samlede verker. Disse bildene er senere kjøpt og plassert i et permanent galleri. Moen er også skjønnlitterær forfatter.

Mottoet for festivalen er fred og kjærlighet. Stikk innom - av hensyn til deg selv og ildsjelene bak et unikt arrangement. 

Mer info på festivalens hjemmeside.

 

Publisert 18.08.2011


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse