Besøkstall

315 denne måneden

56 721 076 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Orkanger tapte igjen: Follohall lenge før ny bane 3

DSC_0030_1.JPG

Her ser du den omstridte "Bane 4" på Follo. Hallen er klar lenge før det skjer noen utvikling med "Bane 3" i Orklahallen. Orkanger og Idrettsparken er parkert nok en gang.
Dette er resultatet av en ønsket politikk fra Senterpartiet, Venstre, KrF og Høyre - med Orkdalslista på slep.

Senterpartiet, Venstre og KrF har prioritert hall på Follo i mange år. Bare indre mostand hos Orkdalslista hindret at "Bane 3" ble flyttet fra Orklahallen til Follo.

Etter langvarig lobbyvirksomhet fra blant andre Orkdal IL lyktes det å få til "Bane 4" på Follo. Den idrettshallen du ser reise seg på bildet tilhører Sør-Trøndelag fylkeskommune. Men Orkdal kommune har spyttet inn 3,5 millioner kroner.

Nå har kommunen ikke penger til å bygge "Bane 3" i Orklahallen, slik det har vært planlagt i flere år. Den nye håndballhallen og basishallen svever i det blå mens ordfører Gunnar H. Lysholm og varaordfører Oddbjørn Bang leter etter en utvei før kommunevalget 12.september: Delt entreprise og billigere tekniske løsninger.

Oddbjørn Bang har riktignok lite å frykte politisk. Valglista hans teller ikke en eneste person fra Orkanger, og får stort sett bare stemmer fra de delene av bygda som er lite interessert i sentrumsutvikling.

Gunnar H. Lysholm er derimot utsatt. Orkdalslista henter en stor del av stemmene fra Orkanger. Likevel har lista de siste årene stemt MOT alle forslag om utvikling av sentrum.

Orkdalslista har samtidig stem FOR alle forslag om å spre sentrum i strid med Orkdal 2040. (Dokumentasjon kommer når noen spør, men er også framlagt tidligere).

Etter et slalåmløp med vekselvis ja og nei til Follo-hall stemte ordføreren selv til slutt mot 3,5 millioner til en hall som vil konkurrere med kommunens egen idrettshall. Men andre på lista hans stemte for - og ordføreren selv var fornøyd med ja selv om han stemte nei.

På et folkemøte 1.februar varslet Orkdal kommune mulig byggestart for "Bane 3", basishall og klatrehall "i vår". Nå er det sommer uten at noen vet når bygging kan starte.

Orkdal kommune brukte for øvrig mange år på å få opp et enkelt verkstedbygg på Nedre Rømme. Dette er en av årsakene til at OIF har forsøkt å få ta over Idrettsparken.

Under ser du tomta der det etter planen skulle ha vært klart for å bygge "Bane 3" og basishall.

Hans Kringstad

DSC_0037_1.JPG


 

Publisert 04.07.2011


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Innsendte kommentarer:

voksen 05.07.2011 11:06
Ikke rart det blir hardere grendestrid. Nok et eksempel. Kommunens idrettsanlegg med storst potensiale blir gang etter gang nedprioritert. Politikerforakten og grendestriden vokser i styrke av denne politikken.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse