Besøkstall

12 613 denne måneden

6 226 871 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Bare Arbeiderpartiet stemte mot "Samfunnsfiende nr 1"

2523418637_ba946e463d_1.jpgOrkdal er omvendtland: Ap ble det eneste partiet i kommunestyret som stemte mot mer støtte til Ap-toppen Jorodd Asphjells prestisjeprosjekt i Knyken.

Men: Et samlet kommunestyre hudfletter prosjektet - og Asphjell - for manglende økonomisk styring og mangel på informasjon om gigantiske overskridelser.

Det har ikke Adresseavisens kommentator Kjetil Kroksæter oppdaget.

Ordfører Gunnar H. Lysholm delte ut sjefskommentator Kroksæters "analyse" til politikerne før møtet.

Kommentaren er så partisk og skjemmet av forvrengte fakta at den forhåpentligvis tas opp i redaksjonsledelsen i Adresseavisen: Sjefredaktør Arne Blix bør spørre Kroksæter fra Orkdal om han er påvirket av egen tilknytning til Asphjell, Orkdal IL og Knyken.

Kroksæter tillegger Jorodd Asphjell offerrollen, skriver at han er dolket i ryggen av sine egne og omtaler ham - ironisk - som "samfunnsfiende nr. 1".

Det er nøyaktig samme uttrykk Stortingsrepresentanten og første visepresident i Norges Idrettsforbund benytter om seg selv i en elegant hersketeknikk i den lokale debatten:

"Jeg blir framstilt som samfunnsfiende nr. 1".

Stakkars, idealistiske Jorodd Asphjell får kritikk for måten han utøver makt på.

I kommunestyret onsdag stemte 11 mot ytterligere støtte til Nye Knyken. Nok er nok. Alle var fra Ap.

Alle de andre partiene og Ap-utbryter Finn Skårild stemte for støtte.

Men ALLE stemte også for teksten i rådmannens saksframlegg. Dette framlegget har ordfører Gunnar H. Lysholm omtalt som det mest kritiske han noen gang har lest.

I realiteten blir Asphjell & co. hudflettet for inkompetanse og forsømmelser av et samlet kommunestyre. Kritikken er uhyre alvorlig.

Politikerne er usikre på om Orkdal IL har kompetanse nok til drive prosjektet videre - trass i at Asphjell har solgt det inn basert på påstander om nettopp Orkdal ILs kompetanse på utbygging.

En pris på 30 millioner kan bli til 70 millioner. Orkdal kommune har betalt 10 millioner - og sitter nå med garantiansvaret for et usikret lån på 11,5 millioner.

Ingen vet hvor det stopper.

Jorodd Asphjell var leder i Orkdal IL Anlegg, og i realiteten både arkitekt bak og selger av prosjektet.

OIL har lagt fram et driftsbudsjett som skal dokumentere at laget klarer utgiftene. I motsatt fall må kommunen som garantist ut med mer penger. Orkdal kommune sitter med svarteper.

Ap  stoler ikke på at oversikten over forventet salg av smultringer og heiskort holder. Derfor vil partiet ha innsyn i eksisterende og framtidige sponsoravtaler for Knyken.

Dette ble avfeid av varaordfører Oddbjørn Bang (Sp), som er politisk kompanjong med OIL-leder Oddbjørn Almli. Forslaget fikk bare 11 Ap-stemmer.

Almli går nå rundt og beklager mens Jorodd Asphjell fortsatt går rundt og bortforklarer.

Sjefskommentator på Adressa-sporten, Kjetil Kroksæter fra Orkdal, legger Asphjells virkelighetsbeskrivelse til grunn.

Hans Kringstad 

Publisert 22.06.2011


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Innsendte kommentarer:

Askerfast 22.06.2011 21:05
For min del har jeg sluttet å lese Adressa,mindre kritisk journalistikk skal man lete lenge etter.I tilfelle Kroksæter er det spesielt ille at han som journalist indirekte tar part i en så alvorlig sak.

grendastrid fremmende 22.06.2011 20:31
Sjelden har man sett en sak som til de grader har skapt grendestrid i bygda Orkdal. Denne saken har blitt en skam for hele Orkdal kommune. Det har kommet frem så mye rusk rundt fiaskoprosjektet i Knyken at dagens åpne sår mellom idrettslag neppe vil gro på flere tiår. Takket være egoistisk og rå fremtreden.

ulf 22.06.2011 20:19
Kroksæther føler seg truffet av Kringstads kritikk for å ha forsømt Knyken-saken gjennom Adressas manglende dekning, jfr. en artikkel her på Vel-siden. Dermed skal han ta igjen, for ikke å si "ta parti", om han ikke allerede hadde gjort det fra starten av. Han går dermed rett inn i debatten og gir sin uforbeholdne støtte til ledelsen av Knyken-prosjektet og til Asphjell. Sannheten er vel heller at han er blitt tatt med buksene nede for ikke å gjøre jobben sin som journalist. Han har bevisst skjermet sine venner i OIL ved å la være å dekke saken på en kritisk måte og dermed latt selverklærte samfunnsfiende nr.1 gå fri i denne saken. Er det dette man skal forvente av kritisk journalistikk fra midt-Norges største avis? Skjønner godt at Kroksæther kommer på defensiven her... Mer spesielt kanskje at ordføreren delte ut kopier av denne aviskommentaren før kommunestyremøtet. Men enhver anledning til å sverte Orkanger Vels frie stemme er kanskje kjærkommen...?

kjell arne hestad 22.06.2011 20:04
Denne saken blir bare mer og mer utrolig. Det eneste positive ved den, er at mine problemer med å vurdere hvem som skal få stemmen min til høsten er løst.Det er jo nødt til å bli Arbeiderpartiet,selv om de hadde noen utro tjenere i follosaken.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse