Besøkstall

12 613 denne måneden

6 226 871 i år

Annonse

Annonse

Annonse

De borgerlige gir Knyken millionene - og tar låneriskoen

Knyken4_1.jpg

Først hudflettet politikerne Orkdal IL og Nye Knyken. I morgen belønner de borgerlige partiene det samme prosjektet med 2,5 millioner kroner i ekstra støtte.
Orkdal kommune står nå i fare for å tømme idrettsfondet uten at noe blir igjen til utbygging i Idrettsparken.

Orkdalslista, Senterpartiet, Venstre, KrF og Høyre har bestemt seg: På gruppemøter tirsdag kveld ble de enige om at Jorodd Aphjell & co får det de ber om: 2,5 millioner i støtte i tillegg 7 millioner fra før - og en garanti på et ekstralån på 11,5 millioner kroner.

I formannskapet stemte de samme partiene mot å belønne et prosjekt ute av kontroll med ekstra tilskudd.

Orkdal IL har satt kommunen i en tvangssituasjon. Det resulterte i det ordfører Gunnar H. Lysholm betegner som det mest kritiske saksframlegget han har sett fra rådmannen noen gang. Alle støttet kritikken.

Men: Forslaget om likevel å gi tilskudd får etter alt å dømme flertall i kommunestyret onsdag. I forslaget heter det at rådmannen skal møte med talerett i OILs prosjektledergruppe.

Jorodd Asphjells eget parti - Arbeiderpartiet - stemmer imot tilskudd.

Orkdal IL blir dermed premiert for dårlig planlegging, elendig økonomisk kontroll, forsømmelser av informasjonsplikten overfor kommunen som garantist - og løgner i avisa.

Nye Knyken får nå totalt 9,5 millioner i direkte støtte. Kommunen har satt av 1 million til utbygging av Idrettsparken.

Det vil stå igjen 3,3 millioner kroner på kommunens fond for idrettsanlegg. Selv med relativt (prosentvis) beskjedne overskridelser ved utbygging av Orklahallen vil fondet være tømt.

De borgerlige gikk dessuten - som kjent - inn med 3,5 millioner i en konkurrerende hall på Follo.

Orkdal kommune påtar seg i tillegg stor risiko ved å garantere for lån til Nye Knyken. OIL er bedt om å dokumentere at laget klarer å betjene lånene.

Svaret til kommunen kan du lese her. Det framgår at OIL ski skal leie Knyken for 972 000 kroner per år. Det tilsvarer renter og avdrag på lån. Alt fra salg av kaker og smultringer (150 000 kroner i budsjett) til heiskort (400 000) skal finansiere dette.

Orkdal IL - og kommunen - bør håpe på snørike vintre.

Da Orkdal IL søkte kommunen om de første 7 millioner i støtte, skulle fase 1 i Knyken koste ca 27 millioner kroner. Nå koster den 57 millioner.

Orkdal IL har ikke finansiert den planlagte utbygginga av alpinanlegget, som gir mest inntekter. Alpint har vært kostnadsberegnet til 5-6 millioner.

Den som har tid bør møte i kommunestyret klokka 13.00 onsdag. Knyken-saken kommer nesten med en gang.

Knyken2_1.jpg
 

Publisert 21.06.2011


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Innsendte kommentarer:

Velger 22.06.2011 12:21
Håper kommunens velgere vet å si fra hva de mener om dette ved høstens valg. Bare AP har nok ryggrad til å stå mot denne vanvittige pengebruken, skulle tro vi ikke hadde annet enn idrett å bruke penger på i denne kommunen... Politikere er valgt for å styre, ikke gjøre seg lekre bare for å bli gjenvalgt. Her belønner de det samme prosjektet de hudflettet for en uke siden, hva har forandret seg på en uke? Jeg er redd denne beslutningen vil virke demoraliserende på kommunens befolkning, all den tid den viser at uærlighet og tilbakehold av informasjon så lett blir glemt, tilgitt og attpåtil belønnet. Selv om mange er engasjert i Knykenprosjektet er jeg overbevist om at de fleste med noenlunde rettferdighetssans vil se at det her har foregått noe som ikke kan betegnes som god omgang med offentlige midler, og da vil dagens beslutning i kommunestyret styret stå i klar kontrast til folkeopinionen. Som sagt, jeg håper dette vil resultere i et brakvalg for AP til høsten!

Per Post 22.06.2011 07:08
Dette her kommer til og gjøre utslag på kommunevalget. Håper folk får skjønner at noe må gjøres! Bruk stemmeretten din rett!

utfløtter 21.06.2011 23:46
Ingen ting overrasker lenger i denne saken.Mangler bare at OIL søker om OL i 2022.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse