Besøkstall

12 613 denne måneden

6 226 871 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Mysteriet i Knyken: Hoppanlegget skulle koste 15 mill.

Knyken4_1.jpg

Hoppanlegget i Nye Knyken skulle koste "bare" 15 millioner kroner. Det sto i søknaden da Orkdal IL ba kommunen om 7 millioner i støtte. (Les søknaden lenger ned). Nå koster hoppanlegget et sted mellom 35 og 50 millioner.
Og: Hva er den øremerkede gaven på 3 millioner fra sanitetsforeninga brukt til?

Bildet over viser sletta under de fem hoppbakkene slik den  ligger i dag. Seinest i vinter påsto Orkdal IL at det skulle arrangeres sommerleker her i august.

Milliongaloppen i Knyken kan komme til å ramme OIF og Idrettsparken hardt - bare kort tid etter at politikerne hørte på OIL og la ut 3,5 millioner for en hall på Follo. Den vil konkurrere med Orklahallen.

Denne uka skal Orkdal kommune undersøke dette:

1. Har OIL holdt tilbake informasjon om gigantsprekken? Motivet kan i så fall være alt fra å sette kommunen under tidspress ved en ny søknad, til å spare Asphjell for en skandale på idrettstinget. Men det er selvsagt spekulasjoner.

2. Har OIL aktivt manipulert med kostnader og budsjetter for å skjule skandalen lengst mulig, og evt for å få optimalt ut av spillemiddelordning, momsrefusjon etc? Også det er en spekulasjon. Men det er et faktum at OIL opererer med innbyrdes motstridende budsjetter (ST lørdag).

3. Har OIL noen mulighet til å håndtere flere lån? Hvor skal inntektene komme fra? Den minste usikkerhet her betyr at Orkdal kommune må være forberedt på at det er skattebetalerne som skal gjøre opp med banken for Asphjell & co.

Kanskje er det en god idé å hente inn ekstern hjelp for å granske økonomien i Knyken.

Da OIL søkte om 7 millioner i støtte var hoppbakkene med heis og lys altså kostnadsberegnet til 15 millioner.

Eller: Var de ikke kostnadsberegnet i det hele tatt? De runde beløpene i søknaden, og den påfølgende gigantsprekken, tyder snarere på at man har tenkt på et tall.

Les søknaden fra 2009 her.

Jeg har mistet oversikten over OILs forskjellige budsjetter og hvordan prosjektet er inndelt i faser. Men i den opprinnelige søknaden ser det slik ut:

* Totalt beløp: 27, 2 millioner.
* Hvorav hoppanlegget: 15 millioner.

I dag:
* Totalt beløp alle "faser", inkludert alpinanlegg: Ukjent. Men 65 millioner må man i hvert fall ha nådd.
* Beløp fase 1: 57 millioner.
* Hvorav hoppanlegget: Jeg vet ikke, men minst 35 millioner. Muligens 45-50 millioner.

Hvem vet?

Orkdal sanitetsforening donerte 3 millioner kroner til Nye Knyken. Gaven var øremerket rulleskitraseen tilrettelagt for funksjonshemmede. Gjensidigestiftelsen har donert 2 millioner til samme formål. 5 millioner er mer enn traseen skulle koste.

Rulleskitraseen er ikke ferdig. Kassa er tom i Knyken. Det kan bety at sanitetskvinnene har finansiert hoppbakker i stedet for folkehelse.

Hans Kringstad 

Publisert 05.06.2011


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Innsendte kommentarer:

janko 06.06.2011 08:36
En større lokalidrettslig skandale må man lete lenge etter. Får ikke gjentatt det ofte nok. Det er de samme personene som står bak Knykenbløffen i OIL, Orkdal idrettsråd og det kyniske kuppet, den opprinnelige ulovlige barnefotballavtalen på Evjen. Orkla fk har de siste åra blitt styrt fra personer i fra det samme miljøet. Den 5 årige sponsoravtalen Orkla fikk nylig fra Orklakonsernet er penger øremerket damefotballen. Blir disse pengene forvaltet på samme måte som i Knykenfadesen. Blir de brukt kun på damefotballen? Eller? Her er det eksplosivt mye å ta tak i for både politikere,entreprenører,sponsorer og idrettsledere. Nå må det renskes opp i idrettsmiljøet i Orkdal en gang for alle.

Njardar 06.06.2011 00:09
He-he, en må nå flire litt av elendigheten også. Ser lett for meg at Sanitetsforeninga blir hasteinnkalt til "alt skal på bordet"-møte der powerpoint-presentasjonene vil hagle mens sjarmfaktoren er skrudd på maks styrke, så maks at det er fare for overload.

Jan O 05.06.2011 23:19
En sånn udokumentert søknad burde aldri vært godkjent. Dermed basta.

Karsten 05.06.2011 23:05
Hva har dette med miljøet på Orkanger å gjøre? Greit at Orkangerbygg skal bruke knyken, men en velforening tar for seg miljøet rundt der de holder til. Dette blir patetisk. Bruke en velside som en type avis, slik at folk for uttrykt sine følelser og meninger. Hvor er logikken ?

berit gjølmesli 07.06.2011 18:35
Vi skal vel bare være glad for at ei velforening gjør mer enn å selge boller og brus, samt å gjøre det så koselig at all kritisk sans forsvinner i vaffelrøra.

Hei Berit 08.06.2011 02:01
No va du kvass og god! OV og Hans Kr gjør en kjempejobb, de sidan her e det eineste troverdige politiske diskusjonsforumet i dalføret, sjøl om enkelte ikke forstår det....

kjell arne hestad 06.06.2011 18:20
Heldigvis har vi en velforening som engasjerer seg i lokalmiljøet.Politikerne våre trenger tydeligvis noen som stiller kritiske spørsmål til hvordan de forvalter skattepengene våre.Ellers forstår jeg ikke helt kritikken din vedr. det å bruke velforeningens blogg til å vise fram hva som faktisk foregår i rett under nesen vår. Du er helt sikkert velkommen til å skrive et innlegg du også.Hvis du har noe vettugt å komme med da.Lurer vel egentlig på om det kansje begynner å komme fram en del ting som blir litt vanskelig å bortforklare for enkelte.

Hans Kringstad 06.06.2011 08:10
1. Dette har absolutt med miljøet på Orkanger å gjøre. Idrettsparken er noe av det viktigste Orkanger (og Orkdal har. Den har forfalt i årevis mens anleggspenger og spillemidler har gått til andre formål. Knyken kan bli et sluk som ødelegger for Orkanger i veldig mange år framover. 2. Hvis du synes åpenhet om maktbruk og bruk av offentlige midler er patetisk, så deg om det. Jeg synes åpenhet og debatt er riktig. Knykensaken viser at jeg har vært for forsiktig - og ikke det motsatte. Burde nok ha skrevet om Knyken-ryktene for lenge siden, men overlot det til lokapressen, som ble løyet opp i ansiktet seinest 13.mai. mvh Hans Kringstad

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse