Besøkstall

5 644 denne måneden

5 516 601 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Orkanger barneskole: Protesterer mot å miste gymsalen

08032009188_2.jpg

Foreldrenes Arbeidsutvalg (FAU) ved Orkanger barneskole protesterer mot planen om å gjøre om gymsalen til klasserom. Kroppsøving er tenkt flyttet til Orklahallen. FAU mener det er uakseptabelt at skolen mister sitt eneste samlingssted for alle.

I et brev til rådmannen viser FAU til et oppslag i ST. Der sto at skolebruksplanen foreslår å bygge om gymsalen. Dette er for øvrig også en forutsetning for å bygge ut bane 3 og basishall ved Orklahallen.

Foreldrene ved Orkanger barneskole hevder blant annet at:

* Skolen vil miste det eneste arealet der alle elevene kan samles til felles aktiviteter.

* Sosiale og kulturelle aktiviteter er viktige i norsk skole, ifølge Læreplanens generelle del.

* For å nå Læreplanens mål må skolen ha hensiktsmessige lokaler for teater, dans og drama. Det har skolen i dag med gymsalen med scene.

* Avstanden til Orklahallen er for stor; 10-15 minutters gange hver vei til gym og kulturelle aktiviteter.

* Trafikksikkerhetsmessig er dette svært betenkelig. Flere voksne må følge med når store grupper småbarn skal gå til og fra.

"Vi mener dette forslaget ikke må realiseres", skriver FAU ved Orkanger barneskole.

Hele brevet kan du lese her. 

Publisert 19.05.2011


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Innsendte kommentarer:

forvirret 20.05.2011 10:15
Var det ikke disse samme menneskene som hilste vedtaket om Hall 3 og basishall velkommen for noen mnd siden? Eller var det noen andre? Så vidt jeg fikk med meg hilste ørabøggen hallvedtaket hjertelig velkommen - kunne ikke de lese? For konsekvensene - som vi nå ser - sto jo klart og tydelig å lese den gang. Dessuten, hvis Kulturhus i ST-kvartalet skal realiseres, og en skal få til sambruk mellom skole og kulturhus, må jo alle elevene krysse bilveien, da må de også passes på av voksne, vil jeg tro. En siste sak, denne uttalelsen stiller Høyres forslag om å flytte ungdomsskolen(e) til Follo i et underlig lys, for da må vel voksne være med å følge elevene alle vegne? Ikke rart at politikerne har en umulig oppgave når befolkningen sender så forskjellige å rare signaler med noen ukers mellomrom!

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse