Besøkstall

5 644 denne måneden

5 516 601 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Hærverk natt til mandag også: Pøbelen tilbake på Orkanger

IMG_2619_1.JPG

Det stoppet ikke med skadeverket utført av en drøyt 20 år gammel mann natt til søndag. Mandag morgen var dette synet som møtte Geir Størseth ved Størseth Optikk i Orkdalsveien. Knuste urner revet løs fra veggen, og ødelagte planter.
Og snart skal Orkanger Vel kjøre ut årets blomsterkasser...

Orkanger Vel håper ungdom eller andre som har opplysninger varsler politiet. Særlig russestyret og ungdomsrådet har et ansvar på vegne av ungdommen som gruppe.

Fredag satte Vidar Liøkel ut Orkanger Vels benker i handlegata. Natt til søndag så benken ved lensmannskontoret ut som på bildet.
Nylig ble en ung mann født i 1992 fra Vormstad/Svorkmo-området bøtelagt for lignende herjinger i gata i fjor sommer.

h__rverk2.jpg

Også i fjor ble benker rasert. Noen av de involverte ble tatt etter et systematisk raid mot blomsterkassene i juni.

Nå skjedde det altså igjen: Natt til søndag er en benk totalt rasert og en annen skadet. Den siste står mellom avdokat Aae og ST-gården.

Ei rute er knust i Gjensidge-bygget. I tillegg er den svære tavla ved Monte Rosa veltet og ødelagt. Politiet har i det minste kort vei til åstedet (bildet). De regner saken som oppklart takket være øyenvitner.

h__rverk3.jpg

En mann i begynnelsen av 20-åra tatt for hærverket denne gangen.

Hvis folk dekker hverandre, slik Orkanger Vel har opplevd etter skadeverk i Gammelosen, fører det bare til at ungdom generelt blir mistenkt og stigmatisert - også når folk over 20 står bak.

h__rverk4.jpg

Orkanger Vel har brukt mye energi på å forebygge hærverk. De siste årene har vi invitert utekontakten, kulturetaten, skoleledelsen, elevrådet og politiet før sesongen for utefester.

For to år siden sa daværende lensmann Arve Nordtvedt at velforeninga er "problemeier". I fjor ble resultatet litt mer konstruktivt; et forslag om at FAU ved u-skolen bidrar til at alle klasser har Natteravner. Det ble ikke gjennomført.

I år har vi ikke fått til noe møte - delvis pga politiets flyttesjau.

Orkanger Vel har unnlatt å sette ut bord i Gammelosen før 17.mai pga faren for uorganiserte fester, skadeverk, forsøpling og nattvåk for naboene.

Ødeleggelsene i sentrumsgata i natt forklarer ganske enkelt hvorfor drikkelag er forbudt i Gammelosen.

Der har for øvrig en gruppe pensjonister under ledelse av Jan Erik Bach gjort en kjempejobb med ryddesag de siste ukene. Orkdal kommune/Orkdalstorget er spart for mange dagsverk.

Bach håper flere vil være med og holde Gammelosen i fin stand.

- Det er ikke bare arbeid, vi har det fint sosialt også, sier han. Ta kontakt med Jan Erik Bach på tlf 952 52 249, så får du vite når gruppa samles.

Her ser du noen som setter pris på at Gammelosen er nyfrisert.

gms.jpg

 

Publisert 15.05.2011


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse