Besøkstall

24 212 denne måneden

11 995 316 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Kortbølgen åpner søndag

Kortb__lgen_002_1.JPGSøndag klokka 13.00 reåpner Orkanger Vel møtestedet Kortbølgen. Da bør du komme. Det blir gratis servering, og musikk ved Tor Kvarsnes og korpset. Ole Karlsen og Baard Andaas, assistert av Rudolf Gjengstø, har gjenskapt utsiktspunktet nesten slik det var før (bildet).

Det vil si; dagens Kortbølgen er mer solid og enda mer forseggjort enn den plattingen som reiste seg på 1960-tallet og som senere raste ut.

Kortbølgen fikk navnet sitt etter datidens radiofrekvens, fordi dette var et sted å høre nyheter. Helst lokale, selvsagt, men også de store verdensbegivenheter ble diskutert livlig.

Stedet var et naturlig samlingspunkt på grunn av utsikten over elva. Herfra kunne man betrakte båttrafikk, fjordfiskere, laksen som gikk opp i store flak, folk som kastet not fra motsatt bredd, og tømmeret som drev ned elva og inn i lensene.

Elveløpet er stengt, men nå er det voksende aktivitet nede i Gammelosen igjen. Det gjør at også Kortbølgen kan få sin renessanse.

Dugnadsgjengen har gjort en innsats det står stor respekt av i høst. Bare finishen gjenstår. Til våren regner vi med å få opp navneskilt på portalen, og kanskje klarer vi også å lage en sti ned til fjæra slik det var før.

Vi skal plante også. Foreløpig ser nye Kortbølgen ut som på bildet under.

Rianmyra_007_1.jpg

 

 

 

Publisert 05.11.2008


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse