Besøkstall

315 denne måneden

56 721 076 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Orkanger-dagene: ST-gården blir kulturhus for ei uke

st1_2.jpg

Den tomme trykkerihallen i ST-bygget blir kulturhus fullt av yrende aktiviteter under årets Orkanger-dager. Knut Even Wormdal og Sveinung Sundli har sett på lokalene. Det ligger an til blant annet bandkonkurranse, musikalsk verksted og utradisjonelle dansekurs.

Tilbudene i ST-gården får trolig navnet "Før Vannspeilet". De kan komme til å starte allerede lørdag 18. juni. "Vannspeilet 2011" går fredag 24. juni og lørdag 25. juni.

Trykkerihallen i ST-gården står tom etter at trykkervirksomheten flyttet til Grønøra. Hallen egner seg veldig godt til blant annet musikk.

Bygningen ligger midt i smørøyet - i handlegata, og mellom skolene og Nedre Rømme/Idrettsparken.

Orkanger-dagene 2011 følger et tradisjonelt mønster med Nedre Rømme som tyngdepunkt. OIF er hovedtema. I år blir tilbudet mye bredere takket være samarbeidet med Sveinung Sundli og partnerne hans.

Orkanger Vel har arbeidet i lang tid for å utvikle et nytt kulturhus/flerbrukshus i ST-kvartalet. De to viktigste begrunnelsene er:

* Mangelen på et innholdsrikt kulturhus som kan samle et bredt spekter av aktiviteter. I dag har vi bare en kinosal.

* Den innadvendte beliggenheten til kinosalen i rådhuset. Et kulturhus i handlegata vil ligge inntil andre møtesteder og stimulere handel og folkeliv også på kveldstid. Dessuten ligger bygget glimrende til med tanke på sambruk med skolene.

ST-gården er til salgs for 12 millioner kroner. Arbeiderpartiet har programfestet at kommunen skal arbeide for kjøp av eiendommen.

I juni blir altså en del av bygget prøvd ut som allaktivitetshus.

Under en skisse 3D design laget for Orkanger Vel i 2010 for å visualisere ideen om et flerbrukshus i sentrum. Trykkerihallen ligger bak redaksjonslokalene.

n_11_1.jpg

 

Publisert 03.05.2011


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Innsendte kommentarer:

enkelt og billig 04.05.2011 00:42
Trenger ikke å lage et gigantisk klulturhus i STgården. Kommunen kan kjøpe det og utvikle gården over tid. La barn og unge få bruke det som flerbrukshus i første omgang. Billig og enkelt.

ungdommer 04.05.2011 00:15
Perfekt. Trenger ikke å gjøre så mye med bygget. Vi kan ta det nesten som det er.

Wenche Bye 03.05.2011 19:16
Går for kulturhus iSTbygget. Tenk dokk et flerbrukshus midt i sentrum med flotte lokaler for lokal bandvirksomhether,her kan unge musikkspira få et supert øvingslokale. Men også plass t ungdomsklubb m forskjellige aktiviteta osv,osv,det finnes et mangfold av muligheta i et såntbygg.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse