Besøkstall

315 denne måneden

56 721 076 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Følg med! Årets påskekrim starter tirsdag

Felleskj__pet_1.jpg

Under tvil har forfatteren Johan Bojer jr. besluttet å følge opp fjorårets påskekrim "Gjengangerne." Orkangervel.no trykker dramaet i sin helhet fra og med tirsdag.
Bojer jr. er hemmelighetsfull, men antyder at Felleskjøpet (bildet) kan komme til å spille en rolle i år. Nedenfor bringer vi et sjeldent intervju med forfatteren.

- Bojer jr., hvorfor skriver du en ny påskekrim når du tidligere har sagt at den politiske virkeligheten er mer enn dramatisk nok?

-  Det skyldes sterkt påtrykk fra en del av bygdas samfunnsstøtter - særlig personer knyttet til ungdomsrådet, idrettsrådet, konfliktrådet og forliksrådet.

- Hva er den største utfordringen med å skrive en fiksjon som enkelte kan komme i skade for å forveksle med virkeligheten?

- Reaksjonene fra personer som føler at de får en for beskjeden rolle. Lokalpolitikere står i kø for å dø på trykk. Ingen ting gir høyere status enn å bli gjenstand for et politisk attentat. Tenk bare hva døden gjorde med ettermælet til Abraham Lincoln, John F. Kennedy og Martin Luther King. Ikke fullt så mange ber om å få spille morder, men det har kommet et par henvendelser der også.

- Du antydet i en tidligere e-post at handlingen vil utspille seg på Felleskjøpet på Fannrem.

- Ja, det skyldes et rykte om at fem idrettslag i Orkdal møttes på Felleskjøpet etter stengetid da de forberedte kuppet mot OIF. Men jeg har gått bort fra idéen siden lederen i Orkanger Vel har lovt den nye lederen i idrettsrådet - Thor Arne Johnsen - at han ikke skal rippe opp i kuppet mer eller nevne Johnsens navn. Oj, der smatt det ut likevel.

- Hva er motivet bak forfatterskapet ditt?

- Å la folk lure litt: Er historien bare manipulerende vrøvl, eller er den en lettere maskert utgave av sannheten?

- Blir årets påskekrim en fortsettelse av "Gjengangerne"?

- Nei, vi starter på nytt. Fjorårets historie var et produkt av ordfører Munkholms feberfantasier etter at han pådro seg malaria på ferie i Kongo. Nå forlater vi Munkholms vonde drømmer, men persongalleriet er nesten identisk. Det var jo ikke for ingen ting at verket fikk navnet "Gjengangerne".

- Og hva heter årets krim?

- "Passgjengerne".

PS: Her kan du lese "Gjengangerne" fra 2010.

 

Publisert 18.04.2011


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse