Besøkstall

16 105 denne måneden

6 455 222 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Ønsker hvit Orkanger-kirke slottsgul

Kirka_007_1.jpgStyret i Orkanger Vel foreslår at Orkanger kirke får tilbake sin opprinnelige farge. Kirka var brun da den ble bygd i 1891, og den ble senere malt slottsgul. Kirka fikk den nåværende hvitfargen først ved 100-årsjubileet i 1991. Hva mener du? Skriv gjerne i gjesteboka.

I et brev til menighetsrådet ber velforeninga om at gult eller brunt blir vurdert når kirka skal males opp igjen.

Styret i Orkanger Vel mener at Orkanger kirke er en viktig historisk bygning som har mistet mye av egenarten etter at den ble malt hvit.

Det var arkitekt Chr. Thams som tegnet kirka. Thams hadde utdanninga si fra Sveits. Han var en varm tilhenger av sveitserstilen, noe du kan se på Strandheim og en del andre bygg i dalføret.

0502006_Opprinnelige_Orkanger_kirke.jpgOgså Orkanger kirke ble bygd i en slags sveitserstil med små utspring i tårnet og rik ornamentikk. Ved en større restaurering i 1950 forsvant disse elementene. Tårnet ble forenklet. Bildet til høyre viser kirka slik den opprinnelig så ut.

Brunfargen med mørkt listverk ble etter hvert erstattet med slottsgul.

Orkdal kommune og menighetsrådet har satt i gang et arbeid med tanke på å føre kirka tilbake til den opprinnelige stilen utvendig. Som et ledd i dette arbeidet, mener Orkanger Vel det er naturlig å gi kirka en mindre anonym farge i tråd med fargevalget da kirka var ny.

Mer om kirkas historie kan du lese her.

 

Publisert 31.10.2008


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse