Besøkstall

5 644 denne måneden

5 516 601 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Sveinung Sundli-plan: Gammelosen som konsertscene

osen5.jpg

Gammelosen kan bli en spektakulær konsertscene allerede i sommer. Sveinung Sundli jobber med en idé om lekter med rockeband på vannspeilet. Kulturutvalget i Orkdal blir orientert onsdag.

Saken står på saklista i kulturutvalget som en orientering. Sveinung selv vil ikke si noe om planene foreløpig. Det er uklart om ideen lar seg gjennomføre allerede i sommer.

Tanken har vært å lage et kvalitetsarrangement over to kvelder rettet mot ungdom samtidig som de tradisjonelle Orkanger-dagene pågår. Knut Even Womdal i Orkanger Aktivum/Orkanger-dagene er kjent med ideen.

Årets Orkanger-dager strekker seg fra 18. juni (fest i Hermetikken) til 26. juni (Bråttåbjønn).

Interesserte har allerede diskutert diverse artister på Facebook.

Tidligere har folk rundt Orkanger Vel lekt med tanken om et større arrangement en eller to kvelder. Men velforeninga har ikke mandat til å ta økonomisk risiko eller kompetanse til å ta et slikt løft.

Det ligger imidlertid godt til rette for kreative påfunn i det avskjermede vannspeilet med strender, skatepark, tennisbane, idrettsanlegg og idrettshall like ved. 

Dersom Sveinung Sundli lykkes, kan det legge ytterligere en dimensjon til området Gammelosen og Idrettsparken. 

Orkdal har et enestående anlegg, men mangler et utendørs arrangement som kan sette kommunen på kartet.

Vi må tilbake til 1980-tallet og Orkla-martnan for å finne arrangement som trakk mye folk.

 

Publisert 04.04.2011


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Innsendte kommentarer:

Asbjørn T. Heggdal 08.04.2011 21:48
Bare en kommentar til innleggene fra damene A.K.Angvik og E.Haugen. Vel og bra med advarsler og formaninger, men tror nok dere begynner i feil ende her. La meg prøve å få dette litt i perspektiv. Tilfeldigvis kjenner jeg folk i teknisk etat i Benidorm Kommune, Costa Blanca, Spania. Kommunen drifter og har ansvaret for strendene Levante, Poniente og Malpas i Benidorm by. Strendene er 6 km tilsammen. Til sammenligning er stranda sør i Gammelosen et par hundre meter. I følge teknisk etat Benidorm er det rundt 7000 utleiesolsenger på disse 6000 metrene. Statistikk viser at en million fire hundre tusen mennesker bruker disse strendene pr.år. Det er jevnlig lokale rockeband som spiller her på ettermiddagene. Da er det smekk fullt av ungdommer og ikke alle er helt edrue. Noen røyker faktisk også. Teknisk etat sier det er svært sjelden de finner glassbrått i oppsamlingsbeholderen i de små traktorene som brukes for å rense sanda. Men klart, damene har rett i at mye kan være farlig. Livet i seg selv er en risikosport, og jeg har desverre aldri hørt om noen som har overlevd i det lange løp.

Anne Kathrine Angvik 07.04.2011 19:40
Dette høres bra ut, men husk at alkohol og bading er risikabelt. Glassbrått og sneiper på badestranda er heller ikke særlig trivelig.

eva haugen 08.04.2011 00:21
helt enig med Anne Kathtrine...glassbrått og sneiper er ikke trivellig på badestrand.Har liten tro på at arrangøren kommer til å rydde opp etter seg...men kan jo bli overraska.Kanskje 400000 kunne vert brukt til noe mer varig for ungdommene...For min del kunna festivalen ha vorre oppi knyken...hoppbakken

Asbjørn T. Heggdal 07.04.2011 15:08
Supert ! Her ligger alt til rette for kanskje en av Norges mest spesielle konsertarena !

Anja Tjelflaat, Småbylista Orkdal 05.04.2011 09:29
Dette er spennende ideer som sikkert blir startet opp allerede til sommeren, for deretter å utvikles de nærmeste årene. Slike aktiviteter som er sammenfallende med Småbylista Orkdals grunntanke "utvikle Idrettsparken, Orklahallen og Gammelosen til en attraksjon for hele regionen"

Tuben 04.04.2011 23:21
Vess det bli nå av hærre bør vi orkdalingan kjenn vår besøkelsestid!! En fabelaktig ide spør du mæ!

Dette kan bli MAGISK! 04.04.2011 23:20
Midtsommernatt i Vannspeilet, hundrevis og kanskje tusenvis, med band og festivitas, JAU det herre kainn bli! ErikP

Steinar Larsen 04.04.2011 20:34
Dette høres spennende og kreativt ut. Kjempeflott initiativ! Regner med at Sveinung sørger for Waterboys eller at Wannskrækk gjenoppstår i Gammelosen. Uansett - en glimrende konsertarena.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse