Besøkstall

16 105 denne måneden

6 455 222 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Kortbølgen gjenoppstår

Rianmyra_005_1.jpgMøteplassen Kortbølgen har gjenoppstått. Orkanger Vel åpner stedet søndag 9.november. Da blir det musikk og gratis mat og drikke. Baard Andaas og Ole Karlsen, assistert av Rudolf Gjengstø, har gjort en fabelaktig dugnadsjobb. Les videre, så kan du se hvordan det var på Kortbølgen før.

Kortbølgen fikk navnet sitt etter datidens radiofrekvens (bølge). Det var nemlig her folk hørte nytt fra Orkanger.

Stedet på mælen der Grensen går over i Strandveien har alltid vært et naturlig samlingspunkt før ørbyggen. Det skyldes utsikten ned på elva.

Her sto folk og så på at laksen gikk opp, eller at det ble fisket med kastenot fra ørene på motsatt side av elveløpet. Også tømmerfløtinga og båttrafikken trakk skuelystne. Mange gjorde sine daglige besøk på Kortbølgen for å utveksle nyheter eller løse verdensproblemene.

Det sto benker her allerede før krigen, forteller Ole Karlsen. Trolig tidlig på 1960-tallet begynte pesjonistforeninga å bygge ut stedet med platting og levegg. Etter hvert kom også den flotte portalen.

Byggverket forfalt etter hvert. De siste restene raste sammen på 1990-tallet. Nå er en ny platting med benker, levegg og portal reist - flottere og mer solid enn noen gang før.

På bildet under kan du se et glimt fra en festdag på Kortbølgen - trolig en gang tidlig på 1970-tallet. Johan Gjønnes spilte fiolin og Alf "Klakken" Sundli trakterte trekkspillet denne dagen. 

Kortb__lgen_001_1.jpg

 

 

 

Publisert 27.10.2008


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse