Besøkstall

12 613 denne måneden

6 226 871 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Klart for Småbyliste: En strøm av underskrifter

bj__rn_johan.jpgSmåbylista Orkdal og Bjørn Johan Vullum (bildet) stiller til høstens kommunevalg. Det er så godt som klart etter bare tre dager med innsamling av underskrifter. Initiativtakerne satt tirsdag kveld med langt flere støtteerklæringer enn det loven krever.
Samtidig kom nyheten om at Orkdal IL kuppet årsmøtet i idrettsrådet.

Småbylista ble betegnet som "orkangerliste" av ST tirsdag. Samme kveld sørget Orkdal IL og andre idrettslag for å kuppe Orkanger IF vekk fra lederrollen i idrettsrådet.

Valgkomiteen innstilte OIFs Rudolf Larsen som ny leder etter at OILs Magne Fossbakk hadde ledet rådet i fire år. OILs Karin Larsen foreslo OILs Knyken-general Thor Arne Johnsen som ny leder.

Aksjonen var trolig godt planlagt. Flere idrettslag - men ikke OIF - møtte med oppsiktsvekkende mange utsendinger på årsmøtet. Ved den skriftlige avstemninga fikk benkeforslaget på Johnsen 28 (!) stemmer. Larsen fikk to.

Nyheten slo ned da tillitsvalgte i den nye Småbylista talte opp underskrifter etter to-tre dagers arbeid. Antall signaturer har nådd ca 250. Det er nok med 170 for å få godkjent lista.

Tirsdag var 25 navn på plass. Lista avslår å offentliggjøre andre enn de fem toppkandidatene før alt er formelt klart.

Flertallet av kandidatene kommer fra Orkanger. Men en skisse til program understreker at lista vil jobbe for hele kommunen.

- Vi vil at det skal bo folk i alle deler av Orkdal. Et attraktivt sentrum er det beste tiltaket for å få folk til kommunen, sier listetopp Anja Tjelflaat.

Hun har bakgrunn blant annet som kultursjef og som leder ved Pirbadet i Trondheim.

Lista vil jobbe både for kultur- eller allaktivitetshus i sentrum og for svømmeanlegg ved Idrettsparken.


 

Publisert 29.03.2011


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Innsendte kommentarer:

Rart 30.03.2011 07:44
Rart.Ledern for Orkanger vel bruke å vær negativ te bygdelister.Kofor e hanj itj dt nå?

Fordi...? 30.03.2011 09:19
det ikke er ei BYGDELISTE men ei SMÅBYLISTE??!

Kansje.. 30.03.2011 12:42
Orkanger Vel har et annet syn på SBL enn lederen, som sikkert gir oss sine meninger gjennom den "frittalende" bloggen sin på Fredager.

Hans K 30.03.2011 19:51
Tror nok Småbylista blir nevnt i Ukeslutt, ja. Kanskje kommer det et par ord om kuppet i idrettsrådet også. Lurer feks på hva folka fra Orkla Fjellsportklubb tenkte og stemte. Orkanger Vel har bla. vedtatt å kjøpe kajakker de kan bruke. Fint med samarbeid.

Dobbelmoral 30.03.2011 22:07
Så bygdelista ifra Orkanger e greit, men itj andre bygdelister? En kanj jo itj vær imot ei bygdeliste, og for ei annen bygdelista. Dæm samme motargumentan imot Orkdalslista som ei lista,e jo dæm sammen som ifra denne nye lista. Ell e en får bydelista for Orkanger Kanj kalles dobbelmoralsk.

Oddleif 30.03.2011 21:07
Kan dere ikke kjøpe kajakker til dem nå da? De stemte nok på den personen de mente var den rette for jobben :-)

Hans K 30.03.2011 23:57
Vi kjøper kajakker, vi. Men et kupp av denne typen mot en idrettsleder som Rudolf Larsen er uttrykk for alt annet enn samarbeidsvilje. I det ene øyeblikket skal du være venner med alle, også på Orkanger. I det neste driver du rå maktbruk. Det fantes andre måter å "løse" en slik sak på enn å invitere til mer grendestrid.

Valgresultatet foreligger fra Snåsamannen! 30.03.2011 07:44
1 AP 29 2 SBL 17 3 SP 13 4 O L 11 5 FRP 9 6 V 8 7 SV 5 8 KRF 3 9 H 4 10 DEM 1 Valgets store taper ble orkdalslista mens Småbylista hadde en uventet stor oppslutning.

Garanti? 29.03.2011 23:28
Er det garantert at denne lista ikke blir enda en Fremskrittspartiet "light" liste som Orkdalslista? Kan denne lista samarbeide med Arbeiderpartiet til beste for HELE dalen, ikke bare de borgerlige og 7320? ErikP

Anja Tjelflaat, Småbylista Orkdal 30.03.2011 10:27
Småbylista Orkdal, vil når den tiden kommer, søke samarbeid med det/de partiene som har mest sammenfallende politikk med oss. Jeg har fått med meg at AP har utarbeidet et bredt og godt program. Når det gjelder de andre partiene og OL, så har jeg ikke sett noe valgprogram. Småbylista Orkdal håper at alle partiene vil stille med et så gjennomtenkt og konkret program som AP, det vil være et fantastisk utgangspunkt for en morsom valgkamp med stor takhøyde.

Du svarer allerede som en EKTE politiker, Anja! 30.03.2011 13:55
DVS du svare ikke på det jeg spør om, eller svarer på noe annet. Jeg spurte ikke om hva du har lest, jeg spurte om det foreløigger IDEOLOGISKE sperrer mot å samarbeide med arbeiderpartiet. For dette kommer ikke til å bli en morsom valgkamp, snarere tvert i mot. ErikP

Anja Tjelflaat 31.03.2011 15:21
Småbylista Orkdal har ingen ideologisk sperre mht å samarbeide med AP. Svaret som jeg har gitt tidligere, og som er gjengitt nedenfor er likevel gjeldende: "Småbylista Orkdal, vil når den tiden kommer, søke samarbeid med det/de partiene som har mest sammenfallende politikk med oss. Jeg har fått med meg at AP har utarbeidet et bredt og godt program. Når det gjelder de andre partiene og OL, så har jeg ikke sett noe valgprogram. Småbylista Orkdal håper at alle partiene vil stille med et så gjennomtenkt og konkret program som AP, det vil være et fantastisk utgangspunkt for en morsom valgkamp med stor takhøyde."

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse