Besøkstall

315 denne måneden

56 721 076 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Kommunevalget: Ny liste vil hindre sentrumsdød

DSC_0012_1.JPG

Orkdal får trolig ei ny liste ved høstens kommunevalg. Småbylista Orkdal er under etablering. Den vil jobbe for utvikling av et levende sentrum i regionen. Følgende fem har sagt ja til å stå på kumulert plass: Anja Tjelflaat, Bjørn Johan Vullum, Nina Sæther Christoffersen, Øyvind Bakken og Ole Morten Holmeng.

De fem på topp er fra Orkanger, men ifølge Anja Tjelflaat vil lista lage et program for å sikre en sunn utvikling i hele kommunen.

Også personer bosatt utenfor Orkanger er med på lista. Den skal telle mer enn 20 navn, men ei arbeidsgruppe prøver å få med enda flere.

I en presentasjon av politiske mål skriver lista blant annet at:

Småbylista Orkdal vil sikre Orkdal som regionsenter i vekst gjennom å;
- arbeide aktivt for å skape en småby med en levende handlegate.
- bygge kultur- og allaktivitetshus i sentrum.
- utvikle Idrettsparken, Orklahallen og Gammelosen til en attraksjon for hele regionen.
- trekke flere statlige arbeidsplasser til kommunen.
- redusere handels- og kulturlekkasjen til Trondheim.
- få ungdommen tilbake etter endt utdanning.
- sikre næringslivet og sykehuset kompetent arbeidskraft.
- bygge en stolthet for Orkdal som kommune.
- verne om miljø og grønne verdier.
- skape bolyst og trivsel i hele kommunen.

Lista har hentet navnet sitt fra visjonen i Orkdal 2040. Der heter det at Orkanger-Fannrem-Gjølme skal bli en sammenhengende småby.

Småbylista Orkdal skriver at den vil være en garantist for at intensjonene bak Orkdal 2040 blir fulgt opp:

"Vi godtar ikke videre spredning av sentrum. Vårt mål er å sette ut i livet visjonen om en aktiv og pulserende småby med grønne lunger."

Anja Tjelflaat (932 03 600) og Bjørn Johan Vullum (913 26 399) anja_1.jpgkan kontaktes hvis du ønsker å delta på lista.

Kort om toppkandidatene:
Anja Tjelflaat, f. 1970, er ansatt ved NTNU. Hun har arbeidet bla. som kultursjef i Risør og har vært med på å utvikle kulturhus. Tjelflaat er samboer med Terje Togstad på Orkanger. Opptatt av å styrke regionsentret og å samle mange kulturaktiviteter under samme tak.

Bjørn Johan Vullum, f. 1968, konsulent i Telenor. Oppvokst på Bårdshaug og Gjølme. Flyttet til Orkanger fra Bærum i 2007. Står høyt oppe på Orkdal Høyres liste, men prioriterer i stedet Småbylista. Opptatt av sentrumsutvikling og fortetting.

nina_1.jpgNina Sæther Christoffersen, f. 1964, konsulent i skatteetaten. Fra Orkanger. Ønsker at kommunen får et kulturhus som syder av mangfoldig aktivitet fra morgen til kveld. Er opptatt av at handlegata får leve. Familien er sterkt engasjert i sang og musikk.

Øyvind Kjøsnes Bakken, f. 1985, IT-tekniker Thamshavn. Er engasjert i OIF og har spilt fotball også for Orkla. Ønsker å bli boende i Orkdal. Vil derfor arbeide for å skape en levende småby som kan få ungdommen til å flytte hjem etter studier.

Ole Morten Øberg Holmeng, f. 1984, prosessoperatør på Elkem Thamshavn. Vokste opp som nabo til Idrettsparken. Flyttet tilbake til Orkanger i fjor etter å ha jobbet som lærer i Asker. Er opptatt av å utvikle idrettsanlegg for å legge til rette for fysisk aktivitet blant barn og unge. 

Publisert 28.03.2011


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Innsendte kommentarer:

utfløtter 29.03.2011 16:48
Bare ikke de som står der er like politiske analfabeter som mange av de på Orkdalslista,tror jeg dette blir et politisk jordskjelv som Orkdal nå trenger.

Hjemmesitterne 29.03.2011 10:53
Bra bare dersom det utløser mere politisk aktivitet og får flere fram til å stemme på valgdagen - hjemmesitterne alene kan bestemme og få reint flertall i denne kommunen! Ellers er det nå for mange politiske partier i Orkdal'n da! Men dette understreker EN ting, Orkdalslista er den som har tryna mest og som har forvitret til å bli ei Øverbygdsliste, det er DERFOR dette kommer. ErikP

hjemmesetter 28.03.2011 23:49
dæven, det bæste politiske alternativet på mange år, speint på navnan som står videre på lesta.

eva haugen 28.03.2011 22:52
lure på om æ kanskje ska stemm på den her lista.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse