Besøkstall

315 denne måneden

56 721 076 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Follo-vedtaket: Mer diskriminering av OIF og Idrettsparken

Park4.jpg

Vedtaket om håndballhall på Follo åpner for forsterket diskriminering av Idrettsparken og OIF. Kommunens "krav" om lik halleie på Follo og i Orklahallen er verdiløst. Parken kommer dessuten enda lenger bak i køen i kampen om spillemidler og kommunale tilskudd.

Leiebetingelser:
Arne Grønsets forslag som fikk 18 stemmer inneholder et krav om at det skal koste det samme å leie Orklahallen som Follo.

Men prisen i Orklahallen er det opp til kommunen å endre til en hver tid. For fire år siden var det aktuelt delvis å stenge Orklahallen for å spare penger. Dagens politikere kan ikke binde morgendagens.

Orkdal IL vil trolig sikre seg en særavtale mot bytte av tjenester med skolen. I motsetning til OIF har OIL egne anlegg - Knyken og Orkdalsbanken stadion - som de kan bruke i forhandlinger.

Alt ligger dermed til rette for at OIF må betale mer for halltid enn feks OIL i framtida. Arne Grønset, Oddbjørn Bang og Gunnar Lysholm (som stemte mot et forslag han er glad for ble vedtatt!) kan ikke overstyre avtalene omkring en fylkeskommunal hall.

Hallen på Follo blir fylkeskommunens eiendom. Noe annet er i hvert fall ikke avtalt.

Spillemidler:
Full håndballhall betyr 7 millioner kroner ut i spillemidler. Utbetaling av disse kommer før alt i Idrettsparken fordi hallen allerede er under bygging. Blant annet fem hoppbakker i Knyken kommer også foran - og friidrettselementet til Jorodd Asphjell.

I verste fall får et dusj- og garderobeanlegg i Idrettsparken spillemidler om 25 år.

Kommunal støtte:
Orkdal kommune - anført av Lysholm, Bang og Grønset - har latt kommunens eget sentralanlegg for sommeridrett forfalle siden de kom til makten på 90-tallet.

Samtidig har kommunen de siste årene gått inn med til sammen 9 millioner kroner i direkte støtte til de privateide anleggene Knyken og Orkdalsbanken stadion.

Nå støtter de en konkurrerende hall med 3,5 millioner kroner.

Samtidig sier Lysholm, Bang og Grønset at Idrettsparken er et satsingsområde, og at de ønsker å bygge svømmeanlegg der. Men pengene og spillemidlene forsvinner til stadig nye formål andre steder. Orkdal kommune trykker ikke penger.

Drift av Idrettsparken og Orklahallen:
OIF har tilbudt seg å jobbe 1600 dugnadstimer ekstra i hallen og parken hvert år for å få drive Idrettsparken og utvikle den når Orkdal kommune ikke makter det.

Avtalen lå klar til signering. Svaret i går var dette: Kommunen subsidierer fylkeskommunens hall med 3,5 millioner kroner. OIF skal subsidiere den kommunale Orklahallen med gratisarbeid.

Utleie av fotballbaner:
Orkdal kommune krever dessuten at OIF skal leie ut Idrettsparken til dem som vil bruke den. Det er et selvsagt krav. Men spørsmålet er hva leien skal koste.

OIF har i årevis betalt dyrt for å bruke Kunstgressbanen, som laget eier sammen med Orkla FK. Nå krever Orkla FK billig leie av andre baner i Idrettsparken.

Hans Kringstad
 

 

 

Publisert 24.03.2011


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Innsendte kommentarer:

Tommelfingerregel.... 25.03.2011 15:37
memo to myself : Ikke kommenter poster som inneholder "sinnsykt..." sleng gjerne på "sutring" "barnslig" o.l. også. Hva LÆRER de egentlig på skolen i dag?

Glad æ bor på Evjen 25.03.2011 11:25
Det e så sinnsykt my sutring på ænkelte hær! Det skin langt gjænnom at det e det samme gamle barnslige Orkanger mot Fannrem-kampen. Å det e dåkk på Orkanger som sutre og syt å klage! Smil og vær glad istan! Vi bor i verdens bæste land og kanskje på en av dæm aller bæste plassan i verdens bæste land! Sutregjæng! God Hælg! :-)

grendestriden øker på grunn av dette 24.03.2011 22:40
Forskjellsbehandlingen fortsetter i stor stil. Hall på Follo handler ikke om ungdommen. De er et skalkeskjul for politikere, nå som tidligere. Andre større og bedre videreg.skoler kjører mye lengre enn avstanden Follo - idrettsparken for å få tilgang til idrettsaktiviteter. Dette handler om grendapoltikk og om at mytji vil ha meir. Asphjellstår bak dette vedtaket. Det skjønner alle som har levd en stund.

Tuben (svar te slutt med syting) 24.03.2011 15:34
Flott når trangsynte folk itj sjer forskjæll på ei rein oppramsing av fakta og "syt"..... Relativt oppgitt

Politikerforakt 24.03.2011 09:44
Det er det eneste jeg føler i dag. ErikP

Slutt med sytinga ! 24.03.2011 12:04
Topp ! Det viser at ungdommen blir tatt hensyn til.

Du har ikke skjønt noen ting! 24.03.2011 15:48
Dette er et politisk spill du ikke skjønner filla av, at det var noen få ungdommer som gliste. var helt tilfeldig. Dette handløet om å gi Arbeiderpartiet et ballespark, og det klarte de v.hj.a. arbeiderpartifolk. Det enneste som stemmer sånn noenlunde fra det som ble sagt i går var "dette var helt sinnsykt" resten var bare fjas... ErikP

T E E 25.03.2011 10:42
Noen få ungdommer som gliser? Tror nok ikke det, er nok et stort flertall av elevene her på Follo som er godt fornøyd med hvordan tiden blir fremover nå. Jeg har gått på Follo i snart tre år, og jeg vet hvordan det er med så liten gymsal og så mange elever. Det å legge gymtimer til hallen har ikke skjedd de tre årene jeg har vært her. jeg kan telle på hendene antall ganger vi har vært der nede å hatt gymtimer. Transporten ned til hallen er ikke problemet, det er pengene det koster å leie hallen, for vi er ute i praksis nede på Orkanger, Evjen og Grøtte barneskole. Dette er ei positiv utvikling for idrettslinja, for i tillegg til bygging av hall på Follo kommer det også en basishall i parken. Det gjør at det blir mulig å satse toppidrett på flere idretter enn fotball, håndball og ski. Tenk mer på ungdommen i stedet for på dere selv og Orkanger.

Sondre Kjøren 24.03.2011 21:53
Kan du utdype "at det var noen få ungdommmer som gliste. var helt tilfeldig." for meg?

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse