Besøkstall

70 068 denne måneden

35 957 104 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Ap-utbrytere sikret bane 4 på Follo: 18-17

tore.henriksen_1.bmpOrkdal Arbeiderparti skrev på sin egen hjemmeside tirsdag at partiets hallstrategi ligger fast: Partiet satser på Orklahallen.

Men det mente ikke Kåre Ola Kurås og Tore Henriksen (bildet). De brøt ut og sikret flertall 18-17 for Follo-hall i kommunestyret onsdag. Ap avgjorde dermed sin egen prinsippsak - men feil vei.

Orkdal kommune har i all hast vedtatt å bruke 3,5 millioner på en håndballhall på Follo. Konsekvensene for Orklahallen er ikke utredet.

Riktignok foreslo Arne Grønset at Orklahallen skal ha samme leiepris som "bane 4" på Follo. Men det blir opp til framtidas politikere å avgjøre hver gang spørsmålet om økonomien i Orklahallen kommer opp.

Arbeiderpartiet og Fremskrittspartiet er de eneste som klart har sagt at kommunen skal satse på Orklahallen, og ikke buke av egne midler for å hjelpe fylket på Follo.

Orkdalslista var delt. Fire av de sju støttet Ap og FrP. Det betydde 19-16 MOT penger til hall på Follo.

Helt til Kåre Ola Kurås og Tore Henriksen trådte inn på arenaen. De to hevet seg over partigruppas vedtak om samlet opptreden - og snudde hele flertallet.

Kåre Ola Kurås er profilert Fannrem-patriot. Tore Henriksen er profilert som Arbeiderpartiets ensomme korrupsjonsjeger.

Begge går ut av politikken til høsten.

Disse stemte for å bruke 3,5 millioner kroner av kommunens penger på Follo-hall:
Kåre Ola Kurås og Tore Henriksen, Ap.
Per Kirkaune, Gunn Grandell og Knut Bjørkli, Orkdalslista.
Joar Syrstadeng, uavhengig eks FrP - snart Høyretopp.
SVs ene representant.
Hele Senterpartiet.
Hele Venstre.
Hele Kristelig Folkeparti.

Ordfører Gunnar Hoff Lysholm snudde enda en gang - og stemte nå mot penger til Follo. Ap`s to utbrytere sørget at det ikke fikk konsekvenser innad i den borgerlige gruppa. Lysholms stemme gjorde ikke noe fra eller til.

Også Khadija M. Ali, Elizabeth Mælen Lunde og Ola Halsen fra Orkdalslista stemte mot Follo-millioner.

Det samme gjorde de tre som er igjen av FrP-gruppa på fire.

Ap forsøkte å få saken utsatt for å utrede følger for drifta av Orklahallen. Forslaget samlet ikke en gang hele Ap-gruppa.

OIF skal nå etter planen arbeide dugnad for å snu forfallet i den kommunale Idrettsparken - og for å sikre drifta i Orklahallen.

 

Publisert 23.03.2011


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Innsendte kommentarer:

berit gjølmesli 24.03.2011 17:49
Nåværende Orkdal kommune ble samlet til ett rike midt på 60-tallet. Hvor mange år skal det gå før alt slutter å bli en lokaliseringssak? Når kan en forvente at blikket heves og at hensynet til barnets beste blir rådende?

Njardar 24.03.2011 22:27
Hehe, kanskje man skulle ta en Orkla FK og gå ut av "samarbeidet", altså bli Orkanger kommune igjen? Hadde vært litt morsomt å se oppslutningen til et parti som hadde det som et primært punkt på valgprogrammet...

berit gjølmesli 25.03.2011 16:47
Tror ikke det er noen god løsning, handler mer om å heve blikket og å kunne se over si eiga grend.

Du bort itj her lenger du Berit! 24.03.2011 21:51
Du må prøv å fløtt attende og bo her en 10 15 ær og forsøk å få te nå så ska vi snakkes! EP

Bente Andersen 23.03.2011 20:12
Synes det er sørgelig at vedtak i gruppa ikke respekteres.

Men har dem VÆRT en del av gruppa da? 23.03.2011 20:46
Æ kjenne jo Kurås temnmelig godt som du veit, det e mang ÅR sida han slutta å interesser sæ for arbeiderpartiet. For hainn e stasjon på Fannremmen det største i livet! Han bør meld sæ ut, for å minimaliser skadan foran kommunevalgkampen, for det herre e et dødsslag!

Og der tapt Arbeiderpartiet valgkampen! 23.03.2011 18:54
Atter en gang pga folk som skjit i partiet og skjit i eget reir. For de herran går Fainnremmen foran ailt. Vi ska huss på det herre, og oppfordringa te arbeiderpartiet er : Kast ut de toan her, bruk partidisplinen, om det fortsatt finnes nå igjen av det, det herre e ikke akseptabelt, og det betyr at Arbeiderpartiet e totalt upålitelig, om dokk ikke gjør nå! I allefall bør de herre toan øyeblikkelig oppfordres te å meld sæ ut, de e ikke nå tap for hverken parti eiller for oss! Erik Prestmo

Det hjelper lite å favorisere frivillig barnearbeid 23.03.2011 18:21
Oppgitthet, følelseslammet, orker man å fortsette den evige kampen MOT.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse