Besøkstall

12 613 denne måneden

6 226 871 i år

Annonse

Annonse

Annonse

1, 25 mill. ikke nok. Fylket krever mer støtte for Follo-hall

Follo3.jpg

Sør-Trøndelag fylke vil ikke vurdere håndballhall på Follo fordi om Orkdal kommune spytter i 1,25 millioner. 3,5 millioner i kommunal støtte er det nye kravet. Det skal ha kommet fram på et møte mellom Orkdal kommune og Sør-Trøndelag fylke mandag.
Siste: Samtidig prøver idrettskretsen nå å stoppe spillemidler til en liten hall på Follo.

Nestleder Terje Roel i Sør-Trøndelag idrettskrets har skrevet et oppsiktsvekkende brev til Kulturdepartementet med følgende oppfordring:

Ikke betal ut spillemidler til en liten flerbrukshall. Bare en stor hall er egnet til å dekke idrettens behov. Dette er gal bruk av spillemidler.

Utspillet er et forsøk på å tvinge gjennom håndballhall.

Jorodd Asphjell er som kjent leder i idrettskretsen. Kretsen har aldri tidligere forsøkt å gripe inn mot et anlegg i Orkdal fordi det er uegnet. Friidrettselementet til Orkdal IL på Fannremsmoen gikk feks glatt gjennom.

Kretsens nestleder varslet fylkets varaordfører Arne Braut (Senterpartiet) og ordfører Gunnar H. Lysholm om brevet i en mail kl. 22.30 søndag kveld.

Uten spillemidler rakner finansieringa på Follo. Prisforskjellen mellom liten og stor hall blir dermed mye mindre

Dermed ruller den politiske tragikomedien videre. Onsdag vil det vise seg om Venstres Arne Grønset høyner "budet" for å få til en hall som konkurrerer med Orklahallen.

Onsdag vil det også vise seg om Senterpartiet, KrF, Høyre, Joar Syrstadeng (eks-FrP/snart Høyre) og SV mener det er rett å bruke 3-4 millioner av kommunens midler på en hall ved fylkets skole.

Orkdalslista er en historie for seg. Ordfører Gunnar H. Lysholm utbasunerte i ST at det er helt uaktuelt å betale for en fylkeskommunal hall - hvorpå han stemte for å betale 1,25 millioner.

Hele saken framstår som det totale kaos. Bygginga på Follo må stoppes hvis hallen skal utvides fra halv til hel størrelse. Fylkestinget må etterbevilge penger og Orkdal kommune må behandle en ny byggesak.

Alt skyldes et intervju i ST med Follo-rektor Kristoffer Uppheim. Uppheim hevder, med henvisning til entreprenøren, at det koster bare 5,5 millioner å bygge dobbelt så stor hall.

Intervjuet utløste en aksjon med Orkdal idrettsråd, ungdomsrådet, Venstre og Senterpartiet.

Fylkeskommunen mener stor hall koster mye mer - trolig over 10 millioner.

Derfor er en kommunal gave på 1,25 millioner trolig altfor liten.

Orkdal kommunestyre avgjør saken onsdag. Hvis du ikke har arbeid, eller har fri, kan du selv høre hva Grønset, Bang, Lysholm & co sier for noe.

Møtet starter kl. 12, men hallsaken kommer sist - neppe før etter kl. 14.

 

Publisert 21.03.2011


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Innsendte kommentarer:

Nei NO! 22.03.2011 09:04
No må snart nån anmelde Fylkeskommunen, Fylkesordførern, Idrettskretsen og heile rukla for pengeutpressing! Det e på tide at dem sett sæ ned og læs egne instruksa for sin egen virksomhet. Skoleutbygginga på Orkdal Vidregående Skole, Follo er et fylkeskommunalt ansvar! Det skal i sin helhet dekkes over Fylkeskommunens eget budsjett, og Fylkeskommunen har PLIKT til å gjøre dette! ep

Ny bløff! 22.03.2011 08:08
Ny bløff avslørt! I beste Skuterud/Grønset-stil avsløres nok en bløff i den lange rekken omkring dette hallprosjektet på Follo! Som ved forrige korsvei viser det seg at politikerne i dalføret har vært i ferd med å hoppe på et million-prosjekt som omtrent totalt mangler budsjettering! Når nå nyheten sprekker om at kostnadene ved Hall 4 på Follo minst vil dobles, er det all grunn til at flertallet i kommunestyret tar et skritt tilbake og innrømmer at denne saken er tapt. Og det er all grunn for oss, dalførets menige velgere til å spørre hva for slags hjelpemiddel benytter våre politikere til økonomisk planlegging? Baksiden av en tom konvolutt? Når det nå viser seg at vi er forsøkt ført bak lyset enda en gang, bør noen rope varsku : dette kan ikke være lovlig etter kommuneloven, å forsøke å binde kommunen til en utgiftspost som mangler rammer og hvor budsjett er totalt fraværende. Rektor på Follo bør nå innse at dette slaget er tapt. Det samme bør idrettskretsen. Det som her avsløres er rett og slett skammelig og gjør vårt lokale demokrati til en vits. Erik Prestmo

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse