Besøkstall

5 644 denne måneden

5 516 601 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Ordføreren snudde: Bevilger penger til hall på Follo

defaultimage_1.jpgOrdfører Gunnar H. Lysholm slo  fast i ST at det er uaktuelt å bevilge penger til en fylkeskommunal idrettshall på Follo. Kommunen har andre ting å bruke pengene på, ifølge Lysholm.

I dag stemte ordføreren likevel ja til å bevilge 1, 25 millioner til en hall som vil konkurrere med den kommunale Orklahallen.
Følgelig ble det 6-5 for "bane 4" på Follo i formannskapet.

Forsikringene i avisa var null verdt da det ble alvor. Dermed har ordfører Gunnar H. Lysholm nærmest kopiert framgangsmåten sin fra siste gang en viktig Follo-sak var oppe til behandling:

Ja til å arbeide for skoletomt på Orkanger utad. Nei til det samme ved avstemninga - som lyn fra klar himmel.

Denne gangen har ordføreren vært enda mer krystallklar. Både i pressen og i møte med enkeltpersoner har han forsikret at han ikke vil gi fylket penger fra kommunen for å bygge en håndballhall på Follo.

Venstres Arne Grønset betegnet Lysholms avvisning som "helt useriøs" i ST. Varaordfører Oddbjørn Bang er også en sterk forkjemper for hall på Follo, og har vært det i mange år. Follo slår en kile inn i samarbeidet.

Forklaringer:

Det finnes bare to mulige årsaker til ordførerens oppsiktsvekkende helomvending:

1. Han tar sjansen på å stemme for, fordi fylket ikke klarer å skaffe resten av pengene. Og da blir det uansett bare en halv hall.

2. Samarbeidspartnerne Senterpartiet, Venstre og KrF har gitt Lysholm beskjed om at han er ferdig som ordfører etter valget til høsten hvis han stemmer mot dem.

Frykten for tap av ordførervervet er en ganske sannsynlig forklaring. Hvorfor skulle ordføreren ellers si en ting til velgerne, og så gjøre det stikk motsatte like etterpå?

Orkdalslista har som kjent solgt alle andre posisjoner mot å få ordføreren.

I så fall er vi vitner til et rent politisk spill. Men det må ordføreren forklare selv. I tomtesaken i 2007 kom det for øvrig ingen skikkelig forklaring.

Forslaget om å bevilge 1,25 millioner til fylkets hall kom fra Venstre, Senterpartiet og KrF. Orkdalslista hengte seg på rettt før formannskapsmøtet i dag.

Disse stemte for å bruke kommunens penger på Follo:

Orkdalslista: Gunnar H. Lysholm og Elizabeth Mælen Lunde.
Senterpartiet: Oddbjørn Bang og Hilde Hoston.
Venstre: Arne Grønset.
KrF: Ivar K. Gangås.

Arbeiderpartiet og FrP stemte mot - delvis av hensyn til Orklahallen og delvis fordi Follo er et fylkeskommunalt ansvar.

Konsekvenser:

Bevilgningen blir avgjort i kommunestyret onsdag 23. mars. Der har de aktuelle partiene flertall 18-17.

Orkdal kommune har ikke utredet følgene for Orklahallen. Knut Even Wormdal har gjort beregninger som tilsier betydelig tap av leieinntekter med en ekstra hall. Timperisen må opp 30 prosent om Worrmdals anslag er rett.

Det vil ramme særlig OIF håndball med stor tyngde. OIF håndball er største leietaker i Orklahallen.

På toppen av det hele skal Orkdal kommune nå inngå en avtale med nettopp OIF om dugnad i hallen og parken. OIF har blant annet forpliktet seg til å jobbe 2 500 dugnadstimer i Orklahallen for å få drifta til å gå økonomisk når det blir ny bane 3.

Samtidig vedtar Orkdal kommune nå å bevilge 1, 25 millioner kroner på en konkurrerende hall.

Avtalen er ikke signert.

Hans Kringstad

 

 

Publisert 16.03.2011


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Innsendte kommentarer:

Drift 17.03.2011 00:38
Kundtgressbaner, haller og skisenter. Starter bygging av det ene før det andre er ferdig. Ser fint ut når det er nytt,men drift og vedlikehold vet noen hvordan det blir på de forskjellig anleggene? Går vi i luksusfellen..KGB på Orkanger burde vært nedbetalt og oppgradert,men er belånt og veldig slitt.

AP 16.03.2011 22:20
Godt å sjå at en politiker kan angre på tidligere meninger. Det står det respekt av.

oifmedlemmer 16.03.2011 20:31
Dette er jo som å erklære full krig mot OIF,IDRETTSPARKEN og folket som jobber frivillig med barn på Orkanger.

Svik! 16.03.2011 19:04
Men at en politiker har et lemfeldig forhold til sannheten er jo ikke noe nytt..... ErikP

Stemmeforklaring (for dem som måtte lure..) og \"angreknapp\" 16.03.2011 18:22
Har nå kommet hjem etter formannskapsmøtet. Vedtakene har fått sunket inn, og jeg kjenner på kroppen at min stemme for finansiell støtte til hall på Follo ikke stemmer overens med min overbevisning. Det ble feil. Elizabeth Mælen Lunde

kjell arne hestad 18.03.2011 12:11
Kjempeflott Elizabeth,dette står det respekt av.Det er og blir en fylkeskommunal oppgave å bygge videregående skoler i norge.Hvis de i ettertid finner ut at de ikke har råd til å bygge en hall som skolen har behov for mhp. skoletilbudet den skal gi,så er det noen som ikke har gjort jobben sin på fylkeskommunalt plan. Dette er ikke Orkdal kommune sitt ansvar.Orkdal kommune har bestemt at idrettsparken/orklahallen skal være satsingsområde,bruk pengene der.Kjell Arne Hestad

Well. 17.03.2011 11:51
Da håper jeg at du STÅR for dette den 23 i kommunestyret! Og lykke til, de gamle gubbene blir nok sure! ErikP

Øyvind Bakken 17.03.2011 10:00
Føyer meg til de andre kommentarene, dette står det respekt av. Jeg kan ikke fatte og begripe hvordan politikerne ikke ser hvordan dette kommer til å gå utover driften i Orklahallen med tanke på lavere leieinntekter. Hvordan kommer samvittigheten til politikerne å være når de må stenge en hall i Orklahallen mens den ene og alene på Follo fortsatt brukes på kveldstid? Som Wåtland sier så har du massiv støtte, ihvertfall i idrettsmiljøet. Stå på!

Kjell Ivar Gumdal 17.03.2011 22:19
Æ må berre si mæ helt enig !

Flott, Elizabeth! 17.03.2011 06:38
Veldig bra gjort! En ærlig sak at en skjønner at en har stemt feil. Skal litt til å gå mot Lysholms mening og vil jeg tro. Han er jo tross alt partileder og ordfører. Står veldig respekt av at du tar dette standpunktet og vil stemme mot kommunale midler i hall på Follo. Hilsen Ut på tur, aldri sur

JOHN OLAV WÅTLAND 16.03.2011 22:57
voksent gjort å innrømmen en feil og i praksis ta konsekvensen av det.håper du har ryggrad til å stå imot et voldsommt press i tiden fram til 23 mars.du skal vite at du har massiv støtte i ryggen.ps var mandag vitne til "barnas forkjemper", som aldri har tatt ei feil besluttning,og derav heller aldri behøver å snu i en sak

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse