Besøkstall

24 212 denne måneden

11 995 316 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Byggeskikk i Orkdal: Åpent møte om fine og stygge hus

sentrum13.jpg

Hva er fine og hva er stygge hus på Orkanger - og i resten av Orkdal? Gjør det noe fra eller til hvordan stedet ser ut? Har vi en typisk byggeskikk i kommunen?
Tirsdag kl. 19.00 er det åpent møte om temaet på rådhuset. Møt arkitekter, byråkrater og politikere.

På møtet kan du lytte, spørre, gi ros eller blåse ut eventuell frustrasjon. Orkdal kommune håper at flest mulig kommer. Bildet over viser det prisbelønte bygget til Størseth optikk i handlegata.

Arrangementet er et resultat av Orkdal 2040. Planen førte blant annet til at det skulle lages en veileder for byggeskikk for Orkanger, Fannrem og Gjølme.

Nå blir arbeidet videreført av pka arkitekter (bla arkitekt Per Knudsen). Arkitektkontoret er leid inn for å øke interessen for etstetikk og arkitektur i befolkninga.

pka arkitekter har bedt skoleelever skrive stil om huset sitt. Besvarelser skal inngå i en veileder for å gi folk lyst til å lese om noe mange kanskje mener er et vanskelig tema.

Nerøra har en karakteristisk trehusbebyggelse med særegen atmosfære. Bårdshaug-området - med Herregården - er i stedet preget av bygg som Statens Hus, Lidl og diverse lager- og verkstedlokaler.

Et personlig innspill før møtet:
Områder mellom husene er gjerne like viktige for trivsel som husene i seg selv. Nerøra har fine hus, men mangler - med noen få unntak - steder der folk møtes.

Orkanger mistet nylig en møteplass med kvalitet da Galleriet gikk konkurs.

Estetikk er bra, men har begrenset verdi uten folkeliv.

Uansett, møt opp!

Hans K.

VedE39_2_1.JPG

 

Publisert 07.03.2011


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse