Besøkstall

16 105 denne måneden

6 455 222 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Gigantisk plan for Idrettsparken

Sirkustomta_028_1.jpgDet foreligger nå en storslått plan for utvikling av Idrettsparken og Gammelosen. Visjonen omfatter både hotell, kulturhus og anlegg for nye idretter. Det såkalte visjonsutvalget skriver at målet er å skape den mest vellykkede sentrumskjernen i Midt-Norge. Rapporten kan du lese her.
Et sammendrag finner du ved å klikke på les mer-knappen nederst:

I visjonen heter det at området kan bli et av landets mest spennende anlegg, og at det da vil danne et framtidig sentrum i småbyen med naturlige akser mot næring, boligområder og offentlige servicetilbud.

Utvalget slår fast at samarbeid med næringslivet vil være nødvendig. Noe av området må avstås til næring for å skaffe kapital.

Visjonsutvalget nevner en rekke aktuelle investeringer. Her er noen få:
* Tribuneanlegg med dusj og garderober.
* Ny bane 3 og klatrehall i Orklahallen.
* Løpebane med tartandekke.
* Tak over kunstgressbanen.
* Svømmeanlegg med 50-metersbane.
* Arena for roing, padling og seiling i Gammelosen.

Eksempler på nærmiljøanlegg ønsket i området:
* Lekeplass på Nedre Rømme.
* Sykkelanlegg for offroad/BMX.
* Skatepark.
* Bade- og fiskeplass for funksjonshemmede.
* Flomålsbasseng og vannsklier i Gammelosen.

Konsulentselskapet Asplan Viak har hjulpet utvalget, som var ledet av varaordfører Oddbjørn Bang. Asplan Viak skriver i et innspill at Idrettsparken har stort potensial, siden den ligger nær både sentrum og sjøen - men at den trenger å vitaliseres.

Nordenden2008_006_2.jpgAsplan Viak har planlagt en rekke idrettsanlegg. Ekspertene peker spesielt på at det er viktig å utnytte vatnet, det vil si Gammelosen.

Asplan Viak kaster også fram tanken om et hotell/høyhus med integrert klatrehall på sirkustomta. Hele innspillet fra Asplan Viak kan du lese ved å klikke her.

Asplan-konsulentene oppfordrer til nytenking.

Visjonen er levert formannskapet som oppdragsgiver. Utfordringen nå blir å konkretisere planene og finne investorer for å kunne gjennomføre dem.

 

 

 

 


 

 

 

Publisert 16.10.2008


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse