Besøkstall

12 613 denne måneden

6 226 871 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Fantastisk hallprosjekt på Orkanger: Byggestart i vår

Orklahallen03.jpg 

Det blir trolig byggestart i løpet av våren for ny bane 3, basishall og klatrehall i Idrettsparken. Prosjektet representerer en revolusjon for Orkanger, Orkdal og idretten i regionen. Hele anlegget kan stå ferdig om ett år. (alle illustrasjoner Nilssen og Opøyen).

Bildet over viser den 16 meter høye klatrehallen og et mellombygg i glass inn mot dagens Orklahall.

Orkla Fjellsportklubb håper klatrehallen står ferdig til jul. Den vil ha vegger tilpasset alle; fra små barn og funksjonshemmede til topptrente konkurranseklatrere.

De andre anleggene er kommunale, og kostnadsberegnet til ca 30 millioner kroner. Tore Sandbæk i Orkdal kommune presenterte prosjektet på et informasjonsmøte med ca 50 frammøtte tirsdag kveld.

Under er et oversiktsbilde sett fra OTI. Det lave bygget til høyre forestiller en framtidig svømmehall. Den er ikke vedtatt bygd, men kommunestyret har bedt om kostnadsberegning. Prosjektgruppa mener dette ubrukte området mellom Orklahallen og Tverradkomsten er beste plassering:

Orklahallen04.jpg

Basishall og ny bane 3 kommer mot vest i forlengelsen av dagens hall. Ny bane 3 kan gjøre Orklahallen til en regionanlegg. Ola Kvåle i håndballregionen opplyste at det kan gi Orkdal arrangement med opptil 20 000 tilreisende i løpet av noen dager.

- Ringvirkningene er veldig store. Dette er næringsutvikling, sa Kvåle. Det samme har tilhengerne av et komplett anlegg i parken i stedet for spredning til Follo sagt i flere år.

Bjørn Wachenfeldt i fjellsportklubben betegner klatrehallen som det beste klatreanlegget i Midt-Norge, og et av de beste i hele landet. Wachenfeldt pekte dessuten på samspillet blant annet med basishallen.

En basishall er en avansert gymsal med apparater, grop og annet utstyr for allsidig idrett. I utgangspunktet var det turnavdelingas behov som satte den på dagsorden. Men turnavdelinga sier at tilbudet vil være glimrende også for andre idretter.

Midt på bildet under ser du det framtidige inngangspartiet i mellombygget i glass mellom klatrehallen og dagens Orklahall:

Orklahallen02.jpg

Mellombygget med inngang er planlagt med kafe i andre etasje. Den får utsikt mot Gammelosen. Det får også klatrerne takket være vegger delvis i glass.

Mellom håndballbanene er det tenkt nedsenkbare vegger. Mobile tribuner med hjul er også på tale.

Etter hvert kan det komme svømmehall langs Tverradkomsten. Prosjektgruppa ser for seg at den bidrar til å åpne Idrettsparken og hallen i denne retningen.

Under et bilde slik Orklahallen og svømmehallen (til høyre) kan komme til å se ut når du skal krysse Tverradkomsten fra OTI.

Orklahallen05.jpg


 

Publisert 01.02.2011


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Innsendte kommentarer:

OIF patriot 04.02.2011 00:21
Positivt for Orkanger om dette blir en realitet. og det blir det. Jeg blir litt oppbrakt over dette "Orakelt" ErikP som synes å ha svar og løsninger på alt, om alt og alle som rører seg i Orkdal. Du ødelegger mer enn du tror ved å fremstå slik.

Kjell Ivar Gumdal 03.02.2011 23:20
Æ si bare enormt!!

Veileder 03.02.2011 22:29
Håper det er her barna fra de er 6-7 år får utøve idretten sin. Umulig å gi et fullverdig tibud til 20-25 barn i en trang og nedslitt gymsal med allverden rallemikk hengende og stikkende frem. GRATIS HALLTID for de håpefulle! (uansett idrett)

familiemedlem OIF 03.02.2011 20:27
Konge. Når idrettsparken står ferdig om noen år, skjønner vi alle hva som blir resultatet. Midt-Norges mest innholdsrike og største idrettsarena, for sommer og ballidretter. For en fremtid og tilbud våre barn kan se frem til. I OIFs farger og klubbtilhørighet ser fremtiden lys ut.

terje 02.02.2011 19:58
Utrolig bra.........

Marit Mjøen 01.02.2011 23:59
Dette er helt fantastisk!

Flott! 01.02.2011 23:21
Men jeg gjentar brunosten er feilplassert, en 16 meter høy kloss kommer til å dominere hele fronten fullstendig, det blir et massivt bygg. Forhåpentligvis blir det ikke stående tomt etter 3,5 år.... Men dette prosjektet blir flott i sin helhet. La oss nå ta et kollektivt skritt tilbake, vent og se hvordan dette går, og først og fremst se hvor dyrt det blir. Vi har tid til å vente på et kulturhus, og vi må for enhver pris unngå en slik skandale som i Stjørdal hvor sluttregninga blir over 514 millioner for kulturhuset, for da blir timesleia høyerenn dagsleia er i dag, og INGEN har råd til å bruke det! ErikP

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse