Besøkstall

315 denne måneden

56 721 076 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Boligmarkedet har sovnet: Ni boliger på Orkanger

R__mAmfi2.jpg

Bare 21 boliger ligger ute for salg i Orkdal, ifølge finn.no. På Orkanger er det kun ni innflyttingsklare boenheter på markedet. I tillegg kommer Norpark som ikke er bygd. Det bygges lite.

Og her er Ukeslutt i gjesteboka.

Rømme Amfi (bildet over) er unntaket på Orkanger. Noen få leligheter er til salgs samtidig som arbeidet med et nytt byggetrinn starter.

Også i andre bynære kommuner som Skaun, Melhus og Malvik er markedet dødt.

Her er noen fakta om boligmarkedet i Orkdal hentet fra finn.no

* Boenheter for salg: 21. (20 i Malvik, 21 i Skaun, 30 i Melhus. Riktignok litt misvisende fordi noen prosjekt har flere boenheter).

* Prisutvikling siste år: + 15 prosent. (Mindre prisvekst enn Malvik. Skaun og Melhus har hatt prisfall).

* Gj.snittspris pr kvm: 18 483 kr. (langt under Malvik, Skaun og Melhus. 

Liggetid på annonser: 46 dager, mot 62 dager for ett år siden. (Omtrent som Malvik og Skaun. Mye lenger i Melhus).

En boligdatabase viser at det finnes klargjorte arealer for hele 1650 boliger i området Orkanger, Fannrem og Gjølme. Men det betyr ikke at bygging kan starte når som helst.

Rømme er det største området med anslagsvis 300 boliger. Ingen har så langt villet investere der. Det skal være forretning i første etasje.

Den utflyttede investoren Martin Tangen Gudmundsen sitter med en stor, potensiell boligreserve. Men han lar brannstasjonen og Blåsmo-eiendommen ("Toyota") ligge urørt.

Andre områder er klare - som feks Thamshavntunet. Det politiske flertallet omregulerte fra friområde til bolig her  i 2005. Siden har ugraset fått gro i fred - angivelig på grunn av dårlig marked.

Og tilflyttinga til Orkdal har ikke tatt helt av.

Bare en enebolig på Orkanger ligger ute på finn.no for tida. Den svære villaen (bildet under) på toppen av Hovsbakkan har prisantydning 2 990 000.

R__nningen_1.jpg

 

Publisert 21.01.2011


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Innsendte kommentarer:

Innflyttingen har stanset opp 22.01.2011 12:05
Siste kvartal kom det i følge en litt upresis statistikk bare en "skandinav" flyttende hit. Mens det kom 38 "utlendinger" og da tipper jeg at det er diverse UDI-folk osv. Når man kjenner litt til gapet i økonomisk evne mellom nordmenn eller skandinaver som flytter hit og de ulike kategoriene som UDI leverer oss, kvoteflyktninger, asylsøkere, arbeidsinnvandrere og papirløse, som alle stiller omtrent likt - på bar bakke - er det lett å skjønne at boligbyggingen har stanset opp. Og når økonomien er fraværende stanser de reine SPEKULASONS-byggene opp også, selvsagt. Svinedyre leiligheter blir liggende usolgt, et signal til andre boligspekulanter om å sette bremsene på. I gamle dager løste man dette problemet ved å legge ut tomter for privatfolk, slik at de kunne ta opp byggelån og bygge enebolig selv. En mye bedre boligform, en mye bedre byggeform, hvor utviklingen kan gå framover i et naturlig tempo, ikke i rykk og napp med gigantprosjekter. Rømme Amfi er dessverre ikke et eksempel på en heldig løsning, hverken estetisk eller når man ser på hva beboerne blir sittende med. Spesielt byggetrinn to ødela svært mye på tomta der, hadde man bygd trinn 3 først og utsatt eller latt være trinn 2 ville mye ha vært vunnet. Frykten er at noen kommer til å smeise opp en kopi på Sæther-Rømme! ErikP

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse