Besøkstall

315 denne måneden

56 721 076 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Folk kjører elevene: 90 biler i Erik Aarviks gate på to dager

Sentrum_august08_006_2.jpg

FAU ved Orkanger barneskole forsøker å få barn til å gå eller sykle til skolen. Men mange foreldre velger å kjøre ungene til døra. Ei telling i september viste hele 90 biler inn og ut av Erik Aarviks gate på to skoledager.

Foreldre plasserte ut vakter på aksjonsdagen. De fikk se mange farlige situasjoner på grunn av all bilkjøringa, skriver FAU i et brev til foreldrene.

Bilbruken er en risiko. Den forurenser, og dessuten får barna dårlige vaner. De blir kjørt til døra i stedet for å gå eller sykle.

I tillegg til all kjøringa inn i den trange Erik Aarviks gate er det mange som slipper ungene av i Orkdalsveien.

På aksjonsdagen 29.september kjørte "bare" 31 inn i Erik Aarviks gate. De to neste skoledagene var 36 biler innom.

Mange kommuner jobber aktivt med kampanjer for å redusere bilkjøring generelt, og til og fra skolen spesielt. Skolene konkurrerer om størst andel gående og syklende.

På Orkanger barneskole har klassene konkurrert. Vinnerklassen - som altså er sprekest og snillest med miljøet - fikk 3000 kroner til ekskursjon i premie.

Foreldrenes Arbeidsutvalg vuerderer å følge opp aksjonen med å stille vakt ved fotgjengerovergangen ved Erik Aarviks gate når det er mørkt om morgenen. 

Publisert 11.01.2011


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Innsendte kommentarer:

LoneK 18.01.2011 09:15
Dette er ikke bare et problem på Orkanger, men på alle skoler rundt om. Skjønner at foreldre sliter med levering på SFO, når det åpner 0645 og de starter på jobb kl 07.00. Men det er mange som har andre arbeidstider, og dermed kan legge opp skolelevering på en litt annen måte. Legg inn et ekstra 10 minutt slik at du ev kan parkere litt utenfor skoleområdet og følge inn til døra til fots. Hadde jo også utgjort mye for skolemiljøet om det har vert avstigningsfelt andre steder i tilknyttning til skolen, for av og på stigning. På Orkanger kan en slik mulighet være å sette av barna i Orkdalsveien og ev følge de derfra om de ikke kan gå selv. Dette vil iallefall lette trykket i foran skoledøra.

Stig Erik Horne 13.01.2011 12:35
Som nærmeste nabo til skolen ser jeg utrolig mye rart. Forelder som snakker i håndholdt mobil mens de kjører ungene til og fra. Mens de venter står de med motoren i gang.

Enkel løsning 12.01.2011 14:48
Gjør Erik Aarviks gate enveiskjørt. Forleng veien opp te jernbanelegmet og lag en veibit nedover te Hov eiller oppover oppom Gråstensgate, og la bilan komm inn på veien der, eller oppmed rundkjøringa som ligg fiks ferdig ved Bankstuggu! Da halveres trafikken, fordi bilan bare passere ein gong.... Ein ska vær løsningsorientert, ikke problemorientert. ErikP

Steffen 12.01.2011 23:39
Nei, ungan kan gå te skolen. Begynn å anlegg mer vei for at foreldre e for stressa om mårran/for svak te å si te ungan at dæm kan ta apostlenes hester i bruk, e toilj. Alternativt kan foreldran følg ungan te skolen. Voksne har og godt av å lett litt på liket.

teleportering er ei løsning 13.01.2011 21:05
Barn sjøl,både mor og far er i arbeid skjønne æ?? SFO åpner 15 min før du skal stå klar ferdig skifta,butikken er på bårdshaug og jobben er ferdig sånn ca...

Utfløtter 12.01.2011 00:52
Det sier litt om tiden vi lever i.Ser man i gatene på Orkanger,har de voksne sluttet å gå de også.Ikke rart mange barn blir overvektige heller,de har jo foreldre som dårlige forbilder.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse