Besøkstall

12 613 denne måneden

6 226 871 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Branntomta på Thamshavn: Generasjonsbolig og næring

FASADE_VEST_med_rekkverk_i_glass_1.jpg

Grunneier Magnus Stadsnes har laget nye planer på branntomta ved Thamshavn. De omfatter et bygg på tre etasjer pluss parkeringskjeller.

Bygningen er tenkt å skulle inneholde en generasjonsbolig på nesten 400 kvm og lokaler for kontor og industri.

Huset som sto på tomta brant ned for ett år siden. Da hadde det lenge versert uenighet mellom eier og Orkdal kommune om reguleringsbestemmelser og retten til å ha flere boenheter i bygget.

Den foreliggende planen beskriver en boenhet, og store lokaler til næring.

Stadsnes ønsker å kjøpe til et område rundt hustomta. Det ligger inneklemt mellom veier og industri i dag. Salvesen & Thams er interessert i å selge. (Mer tekst under skissen, som viser plassering i forhold til E39 og fjorden rett sør for Elkem Thamshavn):

SITUASJONS_PLAN_NYBYGG_1_ETA_1.jpg

Salvesen & Thams har søkt Orkdal kommune om å få omregulert det aktuelle området fra forretning/kontor/lager til bolig med tanke på salg til Stadsnes.

I søknaden poengterer selskapet at området rundt tomta er "innelåst" av veger og Thamshavnbanen, og følgelig uegnet for næring. Derfor ønsker Salvesen & Thams å selge det som tilleggsareal til Stadsnes.

Her er et tverrsnitt av det planlagte nybygget:

SNITT_FASADE_VEST_1_1.jpg


 

Publisert 08.01.2011


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Innsendte kommentarer:

nerøra 09.01.2011 08:35
Dette forslaget kan ikke kommunen legge nederst i skuffen.

Dæffen ta! 08.01.2011 17:55
Her slår Stadsnes'en knock-out på tidligere kritikere : underjordisk parkering, næringslokaler og leiligheter i en PENT hus! Og det i tillegg på ei tomt som alle andre bare har sett som et ødeland. Gi mannen en sjanse! ErikP

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse