Besøkstall

12 613 denne måneden

6 226 871 i år

Annonse

Annonse

Annonse

OIF har sagt opp avtalen om barn fra Evjen

orklacup.jpg

OIF har sagt opp den omstridte fotballavtalen om barn fra Evjen skolekrets. Avtalen innebar at unger helt ned til 6 år automatisk måtte stå som medlemmer i Orkdal IL hvis de skulle spille fotball for grendelag på Evjen.

Orkdal IL har nå fått skriftlig beskjed om at OIF ikke ønsker å forlenge den 15 år gamle avtalen. Siste versjon av avtalen kan du lese her.

Også for to-tre år siden prøvde det daværende fotballstyret i OIF, under ledelse av Eystein Løkken, å endre avtalen. OIFs syn var at den først og fremst tilgodeså Orkdal IL - og ikke barna, slik hensikten opprinnelig var.

Orkdal IL har argumentert med at barna fra Evjen er viktige for å sikre klubben rekruttering. OIL-leder Magne Fossbakk og Knyken-leder Thor Arne Johnsen møtte OIF i forhandlinger før jul. OIL ønsket å fortsette som før.

Etter 15 år kunne det ha vært et alternativ å prøve en periode med speilvendt avtale: Det vil si at OIF overtar ansvaret for å organisere grendefotball på Evjen mot at treningsavgift og medlemsskap (!) går til OIF.

I stedet blir det nå opp til foresatte og barn å velge klubb og løsning. OIFs fotballstyre satser hardt på bredde, holdningsskapende arbeid og skolering av trenere og ledere. Klubben og Idrettsparken er åpen for barn fra Evjen krets.

Et spesielt moment er at disse barna går på ungdomsskole på Orkanger.

 

Publisert 03.01.2011


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Innsendte kommentarer:

mr.gjølme 06.01.2011 00:25
Dette blir riktig ifølge nff. Klasselagene kan man fortsette med som før.Uten problemer. Eneste forandring nå er at barn og foreldre selv kan bestemme om de vil gå til OIL eller OIF. Ingen av klubben får eksklusiv enerett. Det var aldrig problemer eller uoverensbestemmelser i Evjen skolekrets før OIL begynte å plukke spillere derifra. Alle ser jo at denne ærlige forandringen går ut over rekrutteringen til OIL/ORKLA, men sånn er idrettslivet. Hadde OIL holdt fingrene fra fatet - hadde det ALDRI blitt noen problematikk på 7300 EVJEN.

utrolig men sant 03.01.2011 23:00
Endelig får man sige. På tide at NFFs reglement blir fulgt. Der står det klart og tydelig at barn mellom 6 og 13 år sammen med foreldrene fritt skal kunne velge idrettslag. Utrolig at det går an. Er vel den eneste avtalen i hele landet av dette slaget. Det sier litt om fotballriket Orkdal.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse