Besøkstall

94 800 denne måneden

13 142 271 i år

Annonse

Annonse

Annonse

OIF fotball ønsker Evjen-barna tilbake til Orkanger

DSC_0050_1.JPG

OIF fotball vil snarest si opp den omstridte avtalen som gjør fotballspillende barn i Evjen skolekrets til medlemmer i Orkdal IL. Evjen-barna har automatisk spilt fotball i OIL-regi i 15 år selv om de går på ungdomsskolen på Orkanger.

OIF mener barn og foresatte på Evjen skal stå fritt til å velge det tilbudet de mener er best. OIF fotball satser nå på å skape et så bredt og inkluderende miljø som mulig i Idrettsparken.

Orkdal Idrettslag kjemper for å beholde avtalen. Den sikrer OIL rekruttering, dugnadshender, treningsavgift og medlemskontingent.

Særlig det siste er et følsomt punkt. Barn skal ikke tvinges inn i en bestemt klubb ut i fra hvor de velger å spille fotball.

I en avtale mellom OIL og OIF fra 1994 het det bla. at:

* OIL organiserer fotballen i Evjen skolekrets og tar inn treningsavgift.

* Evjen-barna spiller i hvite drakter og lagene heter Evjen.

* Barna velger selv hvilken klubb de står tilsluttet (OIL eller OIF).

Ti år senere skrev Jorodd Asphjell, OIL fotball, og Ove Aanonsen, OIF fotball, to felles brev basert på den opprinnelige avtalen. I det endelige brevet som gikk til foresatte er bestemmelsen om hvite drakter og nøytralt navn borte.

I tillegg har det kommet inn et krav om at barna på Evjen skal betale medlemskontingent til Orkdal.

Det forrige fotballstyret i OIF med Eystein Løkken som leder tok for flere år siden opp avtalen og påståtte brudd på den fra OILs side. Nå sier det nye fotballstyret i OIF rett ut at de ønsker flest mulig fotballspillende barn i Idrettsparken.

OIF fotball vil si opp avtalen i romjula.

I et møte tidligere i høst arbeidet OIL hardt for å beholde avtalen. OIL har trukket inn både Evjen-skolens ledelse og foreldre.

Leder Magne Fossbakk og Knyken-general Thor Arne Johnsen representerte OIL på møtet.

Her kan du lese 1: et notat basert på avtalen  fra 1994 og

2: det ferdige brevet fra 2004 - og sammenligne dem.


 

Publisert 23.12.2010


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Innsendte kommentarer:

frivillig 27.12.2010 16:21
Gløm norsk lov. Nff blir rett innstans. Evjen skolekrets ligger under 7300 Orkanger. Evjensavtalen er snart historie, og var en skamplett for barne og ungdomsfotballen i distriktet. Sansynligvis den eneste i hele Norge. Det sier litt om hvordan det jobbes mot barn og unge her i nærmiljøet. Idrettslaget først, deretter barna. Flott at noen tok tak i dette, og fikk kobbla inn fotballkretsen.

No e du på rett spor 27.12.2010 21:57
Det du skriv der kan støttes fullt ut. Fotballstyret i OIF har flyttet fjell på den korte tiden de har vært i funksjon. De fortjener all støtte, det gjelder bare at ikke vi i vår iver tar så hardt og støtter så voldsomt at vi lager ammunisjon for motstanderen. Jeg skulle ha likt å vite hvorfor OIF i det hele tatt skrev under på den reviderte Evjens-avtalen, forelå det noen form for press bak kulissene? Kan vedkommende som skrev under gjøre greie på hvorfor man valgte å skrive under på dette, det ser da helt urimelig ut? Jeg er klar over at det er hundrevis, for ikke å si tusenvis av detaljer her som jeg ikke kjenner, men jeg har alltid vært interessert i historie, spesielt Orkanger-historie! Erik Prestmo

Evjen er 7300. Uproblematisk område. 27.12.2010 01:24
Dugnadsarbeider sier det som det er. Evjen er 7300 ORKANGER. Uproblematisk. Orkla og Orkdal må slutte å prate om at de er samarbeidsklubber. De er stikk motsatt. Prøver kun å ta mest mulig fra potensielle samarbeidspartnere.

Norsk LOV? 26.12.2010 22:53
Nå må folk slutte å drikke før de poster her! Norsk LOV, vil i slike sammenhenger si straffeloven eller grunnloven. Det står nok ingenting om slikt der. Det er ingen fare for at noen i OIL eller Orkla skal bli buret inne! Det er ikke på det planet problemene ligger eller oppstår. Men var det ikke Kringstad som så flott framholdt før jul at man hadde stoppet anonyme tullinnlegg på disse sidene? Her bør ryddes med hard hånd, en kan ikke tolerere anonymt tullprat, fordi om man tilfeldigvis er enig i innholdet..... Dette er både et praktisk problem som kan sees i forhold til regelverket i Norges Idrettsforbund og Fotballforbundet (og som altså IKKE er en del av Norsk Lov) og et lokalpolitisk problem, som kan ryddes effektivt av veien av det politiske lederskapet i dalføret, om politikerne vil.... Erik Prestmo

Lov og rett i Orkdal 27.12.2010 17:39
Jeg vet ikke om Evjen-avtalen pr definisjon strider mot norsk lov, men godtar at noen bruker uttrykket. Kravet om medlemsskap i OIL for 6 til 12-åringer ser ut til å være i strid med idrettens lover. Norsk lov består av mye mer enn grunnloven og straffeloven, men det er vel litt uvesentig, Prestmo (?)

Lov og rett i Orkdal II 27.12.2010 17:41
Glemte signaturen: Hans K.

grensen er nådd 26.12.2010 22:36
Forståelig at Orkdal/Orkla jobber intenst med å beholde denne ulovlige avtalen. Den vil være alfa omega for deres fremtidige talentfabrikk. Forhåpentligvis vil norsk lov heretter bli fulgt.

midtbane 26.12.2010 22:22
Arnt Johnny Tanem var en av de første som ble overtalt. Da fantes ingen avtale, hver enkelt spiller og familien bestemte hvem barna skulle signe for. Helt greit. Noen dro nordover andre sørover.

Dugnadsarbeider 26.12.2010 21:45
Bårdshaug og Evjen er Orkanger. Hva er problemet?

exspiller 26.12.2010 18:30
Det var på 80-tallet OIL begynte fiskingen av spillere fra 7300 EVJEN. Husker det som om det var i går. Mor, far og søsken var med på ulike aktiviteter for OIF. Forespørslene om å komme til OIL kom både iskolegården og pr.brev. Ikke rart grendestriden økte mellom Orkanger og Orkdal.Frekkere fremgangsmåter skal man lete en stund etter. Håper Gangaas og Oif rydder opp i dette ulovlige rotet.

luggen 26.12.2010 18:05
Bra at slike luggubre avtaler kommer frem i offentlighetens lys.

medlem 26.12.2010 18:02
På tide at Orkanger IF slutter å stå med lua i handa mens Orkdal IL og Orkla FK ordner det meste til egen fordel.

nok et bevis for at Orkla=orkdal 26.12.2010 12:53
Skandaløst at slike avtaler blir laget. Evjen er et meget viktig område for Orkdal og Orkla Fk. Men det er et område som tilhører Orkanger. Orkla fk og Orkdal IL snakker varmt om samarbeid, men hvis man ser bak kortene viser det seg at de samarbeider kun når det er til egen fordel. Dette er nok et bevis på at Orkla er Orkdal. Evjensområdet er like viktig for begge.

trener fra Evjen 25.12.2010 13:49
Jaggu på tide at denne avtalen opphører. NFF og kretsen sier at slike avtaler er ulovlige. Barn mellom 6 0g 12 år skal sammen med foreldrene fritt kunne velge idrettslag. En slik forpliktende avtale finnes bare i julenisselandet Orkdal. Det er ikke lærere og idrettsledere som skal bestemme barnas idrettslag. Det er foreldrene og barna, familiene selv som skal ta slike avgjørelser. Evjen skolekrets ligger under 7300 Orkanger, og var problemfritt område helt til OIL startet å hente spillere derifra. Her har Gangås og det nye fotballstyret gjort det rette nok en gang. De følger reglene til NFF og lar barn og foreldre selv bestemme idrettslag. Samtidig er Gangås ærlig på at han ønsker størst og best mulig fotballavdeling. Og Evjen hører til Orkanger.

julian a 23.12.2010 21:03
Orkanger vel, trøndelags svar på Wikileaks. Enormt!

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse