Besøkstall

41 302 denne måneden

32 817 967 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Del 5: Hvem skremmer julenissen på Nedre Rømme?

Julenissen passerte Orkanger-skiltet. Han rotet seg inn i den ene rundkjøringa etter den andre. Hver gang det kom en bil kastet nissen seg ut i grøfta for ikke å bli påkjørt og for ikke å bli oppdaget. Det er bare på dager uten R i at nissen kan gjøre seg usynlig. Altså mandag, onsdag og søndag. Nå var det fredag. FRRRRRedag. Nissefar måtte gjemme seg.


Nissen var ikke vant til biler og rundkjøringer, og gikk rundt og rundt mange ganger før han kom seg ut av dem. Da var han så svimmel at han nesten gikk motsatt vei av nåla i nissekompasset. Det var som å kjøre karusell på tivoli. Men ikke så skummelt som å fly med reinsdyr uten bremser.

nisse92.jpg

- Du store tid! Så fin! utbrøt nissen plutselig. Rett foran ham sto den flotte julegrana på torget og strakte seg mot stjernene på himmelen. Det blinket både i de små stjernene og de store lysene på treet.

- Rart å tenke på at det er omvendt i virkeligheten. At stjernene egentlig er kjempemye større enn alle slags julelys til sammen. Det er bare at de er så langt borte, tenkte nissen.

Et lite øyeblikk fikk han lyst til å finne ut hvor høyt det gikk an å fly med reinsdyrene. Kanskje det gikk an å lande på en stjerne?
Men så sukket julenissen og ruslet videre. Det gikk ikke an å tulle med sånt like før julaften. For dette er nissens travleste tid.

Han marsjerte videre etter nåla på kompasset. Og nå kjente nissen seg igjen: Der var brua ned til Idrettsparken. Og der skimtet han Orklahallen i det fjerne. Og like foran brua sto de fine husene med den røde nissefargen som røde julenisser liker så godt. Han visste at det ene var en ekte låve. En slik låve som de synger om i ”På låven sitter nissen”. Ekte nisser skal nemlig sitte på låven og slappe av og spise graut og samle krefter til julaften.

I nærheten av låven gjemmer nissen ofte de fineste pakkene også. De som har papir som glitrer i rosa og rødt og gull og sølv.
Julenissen kjente hvor glad han ble inni seg da han så den røde låven og låvebrua. Det kriblet i magen og i føttene.  Ja, han var så glad at han lo høyt: - Hohohohohoho, og så stabbet han i vei opp låvebrua og inn gjennom den brede låvedøra. Døra lukket han.

Låven var veldig koselig. Det lå mjukt og godt høy der. Høyet varmet når nissen skulle krølle seg sammen og sove etter flyturen og den lange ferden ned fra stedet med den rare foten der han landet.

Julenissen gjemte gavene godt. Og så la han seg til for å sove. Men plutselig kilte det i nesen hans. Hva var det? Der kom det igjen! Nissen så nesten ingen ting i mørket. Han var ikke mørkredd, å nei. Men det er en ting denne nissen ikke liker i det hele tatt, og nå begynte han å lure på om en slik røver prøvde å skremme ham.

Nissen ble redd. Det var flere her inne. Han var ikke alene. Hvem kan det være? tenkte han. Et spøkelse? Ei nissemor? Ei flaggermus? Eller en nifs juksenisse?

Først tenkte julenissen å løpe rett ut på låvebrua. Men så begynte han å lete etter lykta si, og mens han lette var noe borti fjeset hans igjen. Nå var nissen virkelig skremt. Skjegget hans ristet og skalv. Og da lykta endelig begynte å lyse så han rett inn i de onde, svarte øynene på det verste han visste. Nesen på skapningen vibrerte, og den hadde lange værhår. Det var akkurat som den sto der og stirret for å skremme ham vekk fra låven.

-    Hjelp! brølte nissefar. – Hjelp! Ei mus!

Den vesle musa ble enda mer vettskremt enn det nissen var. For hun visste ikke at den store julenissen var redd en liten tass som henne.

Brølet som kom ut av skjegget til nissen var sterkt som en storm, og musa fløy gjennom lufta og landet i en haug med høy i den andre enden av låven. Og nå sto nissen og lurte på en ting: Skulle han rømme fra Nedre Rømme? Eller skulle han bli?

Lørdag kan du komme og se om han er der. Da er det ”Jul på Nedre Rømme” med pepperkakehus og nisseleiting og mye annet.
Og da fortsetter eventyret i virkeligheten.

nisse91.jpg

 

Publisert 10.12.2010


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse