Besøkstall

37 057 denne måneden

10 484 867 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Del 3: Julenissen bommet på Idrettsparken

-    Nei, nei, nei! Stønnet nissen og trakk i tømmene det hardeste han kunne. Men reinsdyrene ville ikke høre etter. Han klarte ikke å bremse. Det måtte være en feil.

Julenissen hadde planlagt å lande i Idrettsparken midt på natta når alle lå og sov og ingen så på ham.  Der var det god plass, nesten som en flyplass, og fint å parkere. Så skulle han legge alle gavene til Orkanger-barna under høyet på den gamle låven på Nedre Rømme. Det var planen. Men nå gikk det visst helt galt på grunn av bremsene.

nisse2.jpg

-    Rudolf! Stopp! ropte julenissen til sjefsreinsdyret. Men Rudolf hørte ikke etter. Det gjorde ikke de andre heller. De het Gunda, Julie, Stein Atle, Oddbjørn, Flekka, Knut Even, Annika, Mari og Olga.

Nissen og reinsdyrene bommet på Idrettsparken. De fløy videre over hustakene på Orkanger. Sleden kom nesten borti toppen på barneskolen og det store treet ved ballbingen. Den fortsatte over Orkanger barnehage og Rianmyra barnehage. Det var heldigvis ingen barn der nå, så ingen fikk se ham. Det trodde han i alle fall.

Nissen holdt nesten på å lande ute på fjorden, ved Båtklubben Terna, men han greide å ta en skarp sving i siste liten. Det bar opp over Gammelosen i full fart. Han så at det var is på vatnet nå, og rett etterpå suste sleden lavt over Orklahallen og OTI-sentret og husene i Moan.

Julenissen fikk elva under seg. Det var is på den også. Etter hvert ble det lenger mellom husene. Han var livredd for å kræsje, men  snart sakket reinsdyrene på farten. Julenissen greide å bremse, og reinsdyrene landet trygt på et jorde. Nissen ble veldig glad.
-    Men hvor er jeg? Tenkte han. Låven på Nedre Rømme var ikke å se.
Ja, hvor hadde julenissen landet, tro?

Her var det mørkt i alle husene. Nissen la merke til en paviljong. Og plutselig oppdaget han en fot som sto rett opp i lufta. Han skvatt til. Men heldigvis var foten laget av noe hardt. Den var ikke ekte. ”Gofoten” sto det på et skilt.
-    Pussig, tenkte julenissen.
Reinsdyrene nektet å fly igjen. De var altfor slitne. Dessuten var det litt skummelt å fly med bremsefeil. Nissen tok opp nissekompasset sitt. Pilen pekte alltid mot Nedre Rømme.

-    Ok, den veien, brummet han inne i skjegget. Så gjemte han reinsdyrene inne i en liten skog. Der fikk de spise av trærne sammen med en hjort og en elg. Dyrene ble gode venner med en gang. Nissen humret for seg selv. Han slengte den digre sekken med gaver over skuldra. Og så begynte han å gå etter pila som pekte mot Nedre Rømme.

Torsdag: På vei mot Orkanger.

 

Publisert 13.12.2010


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse