Besøkstall

28 989 denne måneden

12 290 043 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Ny ide utredes: Glasstak over Nedre Rømme

Nr__mme2.jpg

Tunet på Nedre Rømme kan få glasstak. Orkanger Aktivum har bevilget penger for at en konsulent skal finne ut hva en slik løsning vil koste.

Forslaget har kommet opp fordi det er så dyrt å leie telt til tunet. Det har Orkanger Aktivum gjort til Orkanger-dagene de siste årene.

Teltleie tar en stor del av budsjettet. Det er diskutert å kjøpe eget telt nå som foreningene har fått lagerbygg. Men så meldte ideen seg om en permanent overbygning over det intime tunet.

Det lokale konsulentfirmaet Nilssen og Opøyen har fått i oppdrag å utrede glasstak. Det vil si å kostnadsberegne og vurdere teknisk løsninger både for bruk om sommeren og for helårsbruk.

Et overbygd tun kan åpne for en rekke nye arrangement i anlegget. Det ligger perfekt plassert midt i aksen fra skolene, via kafeene i handlegata og ned til Idrettsparken, Orklahallen og Gammelosen.

Dette kan bli kulturbuen i Orkdal kommune.

Selskapet Nilssen og Opøyen har for øvrig tegnet de nye byggene på Nedre Rømme.

Nr__mme4.jpg 

 

Publisert 05.12.2010


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Innsendte kommentarer:

Nikki 06.12.2010 22:03
Glimrende plan. Nedre Rømme ligger i hjertet på Orkanger. Her forenes,forsterkes og utvikles båndene mellom Orkanger Idrettsforening, Orkanger Aktivum, Orkanger Vel og folket på Orkanger.

Knut Even Wormdal 05.12.2010 22:56
Med forslaget om eventuelt glassbygg som erstatning for telt, sier det seg selv hvor det må ligge. Når det benyttes profesjonell bistnad til arkitektonisk utforming er det nettopp for å ivareta eventuell videreføring mot eventuell ny bygningsmasse. Helt uproblematisk i følge arkitektene, som saken allerede er drøftet med.

Bra 06.12.2010 16:41
Det var det som lå meg på hjertet, at arkitektene er klar over det som eventuelt skal komme og planlegger for det. Ideelt burde man benytte samme arkitekt til begge prosjekter, slik at det bare er "å koble seg på"! Lykke til, dette blir knaillbra! ErikP

ÆÆÆÆÆæææææ? 05.12.2010 19:31
Koffor? E det itj likar å veintj te vi ha fått vækk låven og fått et moderne og framtisdretta garderobebygg? Bli det itj smør-på-flæsk å prosjektere nokka i to omganga, som like greitt kainn løsast når garderobebygget planlegges? Dersom ein gjør det slik, spare ein lett fundament på den sørsida og bruke nybygget som fundament. Gjør en det som skissert her, må taket mest sannsynlig rivast når garderobebygget ska opp! Faktorenes orden er IKKE tilfeldig i arkitekturen! Eillers e det sjølsagt en god ide...... ErikP

berit gjølmesli 05.12.2010 16:24
Supert forslag,håper det lar seg realisere. Da får Orkanger et samlingssted både sommer og vinter; viktig for kulturlivet og utestedene at det er jevnlige arrangementer.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse