Besøkstall

50 262 denne måneden

13 030 945 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Kunstgressbanen uten varme: Nye fotballfloker for OIF

kunst1.jpg

Kunstgressbanen i Idrettsparken har ikke vært oppvarmet siden i februar. Pumpa som skal føre varmvatn til anlegget er defekt. Orkla FK hevder klubben har enerett på verdien av vanntilførselen - og dermed ansvar for det samme. Men Orkla FK sørger ikke for at banen er oppvarmet.
OIF har igjen bedt Orkdal kommune om hjelp.

Her skal OIF og OIL være vertskap for ei samling for spillerutvikling av årgangene 1996-1998 28.november og 5.desember.

OIF har i lang tid forsøkt å få svar på om og når Orkla FK vil sette på varmvatnet. Henvendelsen til grunneier Orkdal kommune er et forsøk på å få en avklaring.

Et sentralt spørsmål er om Orkla FK i det hele tatt har penger til reparasjon. OFK kommuniserer i liten grad med samfunnet. Klubbens nettside er ikke oppdatert.

Fjorårets regnskap gikk opp takket være en overføring fra Orkdal kommune for tilrettelegging av spillvarme til Orklahallen.

I ytterste fall kan det ende med forslag om at Orkdal kommune eller OIF tar over ansvaret for kunstgressbanen.

Orkdal kommune er for øvrig usikker på Orkla FKs varmtvannsleveranse fra Thamshavn. Kommunen foretrekker å kjøpe fjernvarme til Orklahallen fra OFAS på grunn av bedre leveringssikkerhet.

Orkla og OIF eier kunstgressbanen sammen. I avtalen er de to klubbene oppført som likeverdige partnere.

Men OFK mener altså at klubben har eksklusive rettigheter knyttet til varmvatnet fra Thamshavn. Det har ført til at OFK har betalt ned mye mindre på banen enn det OIF har gjort. OIF mener OFK i praksis har blitt gratispassasjer. Der ligger tvisten mellom klubbene.

Den havarerte pumpa lå i sjøen utenfor Thamshavn. Den er tatt på land, men ikke reparert eller erstattet. Derfor ligger den "oppvarmede" kunstgressbanen like nedfrosset som da pumpa gikk i stykker i februar.

Orkla FK er nå en datterklubb utelukkende under Orkdal IL, som ikke har direkte eierskap i banen.

Det går også rykter om at rør under kunstgressbanen kan være frosset i stykker. Det vil i så fall bety økonomisk krise. Men dette er kun spekulasjoner i fotballmiljøet.

Kunstgressbanen trenger snart rehabilitering. OFK har ikke penger.

 

Publisert 20.11.2010


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Innsendte kommentarer:

Magnus Sadsnes 21.11.2010 16:55
Hva som må til for og rette pumpen er vel kanskje viktigere. Må det ny pumpe eller bare kyndig mekanikker? Er det ikke bedre og løse problem istedet for og lage problemer. :-)

dugnadsarbeider 21.11.2010 21:08
Enig, Orkla Fk må løse dette problemet i stedet for å lage nye.

OIF 21.11.2010 23:25
Synes jeg så tidligere på dette forum at OIF eier 50% av denne banen, eller tar jeg feil? Bør ikke da OIF ta en del av denne kaka for få fixet dette? Sånn jeg forstår det, så ser det ut som dere mener at det er OFK, som må stå for reparasjonen av denne pumpa. Tar jeg feil på dette??

selveier 20.11.2010 21:53
Hadde Oif eid kunstgressbanen, hadde den vært varm og fin i dag. Nå når Oil helt alene har tatt over Orkla blir jo fordelingen etter hvert ganske rettferdig. En kunstgressbane på Fanrem tilhørende Oil/Orkla og kunstgressbanen i Idrettsparken tilhørende Oif/Orkdal kommune eller forhåpentligvis Oif når de tar over Idrettsparken selv.

DOMENE 20.11.2010 17:58
Egentlig er hele situasjonen rundt kunstgressbanen katastrofal. Det er fotballtilbudet til barn, unge og voksne det handler om. Typisk at Orkla fk her også skaper store problemer for OIF. På tide at Orkla fk forsvinner for godt fra Idrettsparken, spesielt nå etter at klubben har erklært at hjemmearenaen skal være på Fannremsmoen. Alle ser jo i tillegg at klubben helt og holdent nå er Orkdal IL. DET VIL BLI DET BESTE FOR ALLE PARTER AT OIL/ORKLA HOLDER SEG TIL SITT DOMENE PÅ FANNREM. Etter at Oif, som var den største moderklubben er borte, hører ingen andre klubber til i Idrettsparken. Det vil i såfall skape splid og bråk, og det er ingen i fotballmiljøet tjent med. Når Oil klart og tydelig har sagt at de vil bli nye Orkla på Fannrem, bør samtlige Orklatilhengere forstå at Orkla nå i realiteten er OIL.

Ooo 22.11.2010 08:24
OK. Men da vet vi hva OIF står for, å det er at ingen andre er velkommen for å spille fotball i "Parken". Må si at jeg er bekymret for utviklinga her nede.

Til Ooo 22.11.2010 09:25
At EN anonym person mener noe betyr ikke at dette er OIFs syn. OIF har aldri sagt at Idrettsparken bør være bare for OIF.

Orkla FK - eksklusiv avtale? 20.11.2010 16:54
Orkla FK hevder å ha en "eksklusiv avtale" på levering av varmt vann i Idrettsparken, og tar seg betalt for leveransen av denne tjenesten, ved å motregne denne ytelsen mot baneleie og nedbetaling av banen. Når nå Orkla FK ikke har levert denne ytelsen i snart to vintre, er det vel på tide at de i det minste gjør opp for seg i hard cash, i stedet for å motregne mot en ikke-eksisternde ytelse? Om ikke Orkla FK er i stand til å gjøre opp for seg og å møte sine økonomiske forpliktelser, er det vel bare en vei å gå: skifteretten? ErikP

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse