Besøkstall

50 262 denne måneden

13 030 945 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Ukeslutt: Tre "hemmeligheter" i det kjølige Orkdal

and__l5_1.jpg

De fleste politikerne i Orkdal deltar helst ikke i åpen debatt, og i hvert fall ikke på nettet. Dem om det. I gjestebokas ukeslutt tar vi opp tre ting folk snakker om:
1. Hvorfor vil ledende politikere ha bilbru gjennom Laksøra? De er tause om tankene sine.
2. Når er ordføreren som hotelleier inhabil og når er han det ikke i spørsmål om sentrumsutvikling - satsing på gata kontra Bårdshaug?
3. Hva skjedde da Jorodd Asphjell sikret OIL inntektene fra Jens Stoltenbergs besøk i Orklahallen?

Det første spørsmålet er en 2040-gåte. Folkemøtet og hver eneste utgave av ST etterpå har gitt politikerne en anledning til å forklare det oppsiktsvekkende forslaget om bilbru gjennom "Orklaparken". Men nei. Ikke ett ord. Det er visst hemmelig.

Det andre spørsmålet er selvsagt ubehagelig for ordfører Gunnar H. Lysholm og Orkdalslista hans. Men Lysholm er minst av alle tjent med mistanker om samrøre mellom politikk og hensynet til egen forretning. En slik situasjon krever avklaring i full åpenhet.

Det tredje spørsmålet er det enda mer sus over takket være Jorodd Asphjells makt og mange roller. Folk har krav på å få vite hvilke eksklusive avtaler Arbeiderpartiet ga idrettslaget der stortingsrepresentanten er sentral tillitsvalgt og æresmedlem. Avtalen er hemmelig, sa fylkespartiet da det blåste som verst.

For øvrig er bildet av det hemmelighetsfulle Orkdal tatt på vei ned fra Andølskammen i 15 minus i dag, fredag.

Og ukeslutt finner du altså her.

Hans Kringstad

 

Publisert 19.11.2010


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Innsendte kommentarer:

Pål Anders Sundli 21.11.2010 21:26
Orkanger vels hjemmeside er en VELDIG nyttig kilde for å holde seg oppdatert i politikken i kommunen. Hvis noen av de involverte parter føler de at disse tre nevnte spørsmålene ikke er på sin plass, kan de jo bare gi et fornutig svar da!

Magnus Sadsnes 23.11.2010 12:15
Det er bra at kritiske spørsmål kommer fram i lyset, synd at politikkerne ikke tar seg tid og sitterer sakens avgjørelse og tankene bak det. Er enklere for folket og vite hvilken visjon de egentlig har, folket får et helhetsbilde av saken og om det er det folket vil. For de jobber vel for oss??? En stor takk til Orkanger vels nettside, tror dette hjelper på at folket vokner til.

Yess! 21.11.2010 21:51
Så enkelt er det, og det er alminnelig folkeskikk å svare på spørsmål (og svare der spørsmålet stilles, ikke på en veggavis på Rådhuset....). Spesielt er det viktig at folk som stiller seg foran oss og ber om våre stemmer (de sier seg dermed å være så bra, at de fortjener vår stemme), svarer både høflig og fornuftig når de blir spurt, eller når noen lufter uklarhet, i stedet for å ta folk i skole på en nedlatende måte.... Så jeg samstemmer med Påla, dersom noen føler seg tråkka på, kan jeg GARANTERE at hans stiller nærmest ubegrenset plass til rådighet for å ta til motmæle! ErikP

Ole A. Opphaug 20.11.2010 10:58
Kjære orkanger Vel. På lang sikt tror jeg det er merkelig at noen orker å være lokalpolitikere,når vi ser den gjennomført navlebeskuende kritikken som kommer. De 3 punktene som ukeslutt kommer med kan vi kansje se litt med andre øyne! 1. Hvorfor vil ledende politikere ha bilbru gjennom Laksøra? Status: Vi har 3 broer på Orkanger Vigorbrua,Domusbrua og Hengebrua. Vigorbrua er innsnevret på ene siden,for å gi plass til utvidet gang og sykkelbane. Derfor er brua smalere og har per i dag ikke full kjørebredde. Domusbrua bygd i 1964 er vår mest trafikkerte bro. Med oppbygde smale fortau er den ikke noe trivelig å passere uten motorisert kjøretøy. Hengebrue er en gangbro som brukes til rekreasjon. I tillegg kan jeg nevne Forve bru som faktisk er værre enn de nevnte broer. Hva er da galt med at politikerne vil se muligheter med nye broer? Er det ikke det som er politikk? At våre politikere er kreative skal de ha ros for. 2. Når er ordføreren som hotelleier inhabil og når er han det ikke i spørsmål om sentrumsutvikling - satsing på gata kontra Bårdshaug? Vi orkdalinger skal være glade for at vi har en ordfører som er engasjert på flere områder.Er det slik at alle som eier eller driver en virksomhet ikke kan være med å forme nærområdet? Skal vi bruke vel-foreninger til dette?. Spørsmålet som stilles skaper et vrengebilde av en Ordfører som gjennom mange år har stått på helhjertelig for hele kommunen. 3. Hva skjedde da Jorodd Asphjell sikret OIL inntektene fra Jens Stoltenbergs besøk i Orklahallen? Enda et spørsmål som er stilt slik at det virker som om det er ugler i mosen. Sannhetenen : Han er en pådriver for å bygge en fotballstadion med løpebane, og et skianlegg som blir helt fantastisk. Dette er med å gi vår kommune et skikkelig løft innen idretten. At Jorodd er en slik politiker som forstår at økonomi må henge sammen med utvikling,skal vi være stolte av. Men så skal vi komme inn på noe som "alle" snakker om. Er det egentlig slik at en velforening skal drive med slik utstrakt politisk virksomhet? Hva med velforeningen og idrettsparken? Kan dere ikke hjelpe til med kunstgressbanen og hovedbanen. Varmen i banen er borte, dekket er utslitt og gjerde rundt hovedbanen er råttent. Til slutt vil jeg si at alle våre innbyggere, politikere og Orkanger Vel fortjener respekt for det de gjør,men ingen har enerett på vettet? ole andreas Opphaug

Stein Atle Gangås 21.11.2010 00:12
Dersom politikerne ikke tåler navlebeskuende kritikk, så bør de finne på noe annet å gjøre. Flott at Jorodd Asphjell har fått til mye lengre oppe i dalen, dette ved hjelp av sine politiske verv, så skjønner ikke hvorfor at Orkanger Vel ikke skal engasjere seg i politikken når OIL bruker dette for alt det er verdt. Løpebanen på Fannremsmoen blir nevnt, dette må vel være det største misbruk av penger til idretten i dalen i manns minne, husker ikke helt hva den kostet, tror det var 1,6 millioner kroner, for en vits!!! Jeg kan skrive under på at Orkanger Vel med Hans Kringstad i spissen engasjerer seg i Idrettsparken, Nedre Røhme og tilstøtende områder. Idrettsparken er eid av Orkdal kommune, vi i OIF kan ikke gjøre hva vi selv vil med parken, gjerdet rundt hovedbanen ønsker vi å rive, men det enklere sagt enn gjort uten tillatelse fra eier. Håpet er at OIF får ta over parken, da kan vi starte jobben med å bygge opp det som har forfalt de siste 50 år. KGB er et kapittel for seg selv, det er Orkla som drifter denne banen. OIF og OIL skal være vertskap for spillerutvikling av spillere født i 1996-98, 28 november og 5 desember, dette er et samarbeid mellom klubber i Orkdal og nærkommunene Skaun, Meldal og Rindal, som det ser ut nå, så må vi nok avlyse disse samlingene pga. tilstanden til banen. Personlig, så håper jeg at vi får et nytt politisk landskap i Orkdal etter neste høst`s valg, jeg støtter det partiet som åpent går ut og sier at de ønsker å gjøre det beste for Idrettsparken og sentrumsutviklinga på nedre del av Orkanger. Håper inderlig at Hans og Orkanger Vel fortsetter den gode jobben med å skape debatt i dalføret, dette er noe som har vært savnet. Kanskje oppdager politikerne også snart internett slik at de kan svare på spørsmål fra de som har valgt dem inn til å styre kommunen vår.

Hans Kringstad 20.11.2010 23:15
Kjære Ole Andreas Opphaug. Spørsmålet ditt om hvem som skal drive med politikk er interessant. Du mener visst kritikken fra Orkanger Vel er "gjennomført navlebeskuende." Her kommer likevel et saklig svar: Jeg mener ei velforening har nøyaktig samme rett til å drive med politikk som en ordfører eller en gårdbruker, prest eller et styre i et idrettslag. Orkanger Vel har de siste fire-fem årene brukt mange hundre tusen kroner på å forskjønne Orkanger. Alt arbeid er gratis. I tillegg bruker vi den demokratiske retten vår til å prøve å påvirke de som bestemmer. Vi gjør alt fra å sette ut blomsterkasser i sentrum til å foreslå tiltak for å styrke sentrum - og vi kritiserer når vi mener de som til slutt bestemmer gjør for lite. I et moderne demokrati er det kunstig å gjøre et kommunestyremedlem mer meningsberettiget enn andre. Det er faktisk veldig gammeldags - som da FrPs Torstein Larsen "meldte seg ut" av Orkanger Vel fordi foreninga har synspunkter på lokalpolitikk. De tre spørsmålene jeg tar opp er prinsipielle, selv om de knytter seg til enkeltpolitikeres valg og handlinger: 1: Bilbru i et grøntområde (som er verdsatt bla pga fugleliv).Kritikken går på at de ledende politikerne ikke sier hvorfor de velger denne løsningen. Altså prinsippet om åpenhet. 2: Ordførerens habilitet som hotelleier. "Er det slik at alle som eier eller driver en virksomhet ikke kan være med å forme nærområdet?", spør du. Selvsagt kan de det. Men på Orkanger har vi kommet i en meget spesiell situasjon som krever en avklaring i åpenhet. Ordføreren har nå erklært seg selv inhabil to ganger. 3: Jorodd Asphjell og arrangementet med Stoltenberg/DDE. Det handler ikke om Jorodds kvalifikasjoner, men om sammenblandingen av roller. Det beste hadde vært om Jorodd, OIL og Arbeiderpartiet redegjorde for alle sider ved denne saken, som har skapt mye uro og muligens forsterket grendastriden. Men de er tause. Når de ikke viser åpenhet kan jeg ta opp saken. Det skyldes at jeg i likhet med alle andre er meningsberettiget. Og så har velforeninga og jeg brukt mange gratis månedsverk på å skape et forum for samfunnsdebatt. Jeg synes ikke vi er "gjennomført navlebeskuende", men det er selvsagt helt greit at du mener det. Mvh Hans Kringstad

Persondyrking 20.11.2010 16:28
Det må jeg si Ole Andreas! Det er greit å ha andre meninger, men SÅ mye ryggslikking på en gang? Det Hans har påpekt ER spørsmål som vekker irritasjon i dalen og hemmelighetskremmeriet GIR næring til spekulasjoner. Om du ikke har oppdaget det, så er spørsmålene Hans stiller meget avbalanserte og svært nedtonet i forhold til det som sies mann og mann i mellom. Den beste måten å imøtegå beskyldningene er å legge kortene på bordet og fortelle oss hva de har gjort og hva de tenker, det er i all anstendighet det Hans her etterspør. Til sist, innlegget ditt ga meg litt frysninger på ryggen, jeg er gammel, interessert i historie og har lest mye historie. Jeg har lest mye om persondyrking rundt om i verden. Det er første gang jeg leser et innlegg med persondyrking av to forskjellige peroner i ett og samme innlegg. Du har øyensynlig en agenda og et motiv for akkurat dette, for det er som sagt svært uvanlig. Så hva er du på jakt etter? Hva vil fram til i sentrumsspørsmålet, Orkdal 2040, forholdet mellom OIL-OIF-OFK, og i spørsmålet om Idrettsparken? Hva og hvor vil du egentlig? ErikP

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse