Besøkstall

50 262 denne måneden

13 030 945 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Ukeslutt: Blokkpolitikk og kritisk gangavstand på Orkanger

sentrumen2.jpg

Partiene som bestemmer slapp å fortelle på folkemøtet hvordan de vil skape en kompakt bykjerne. Fortsatt er det uklart hvor ordføreren vil ha et sentrum. "Gangavstand" er et sentralt begrep i Orkdal 2040. Vi skal ha korte avstander for å lage møteplasser og motvirke bilkjøring. 400 meter regnes som kritisk gangavstand. Det bygger på kunnskap.
Men når Orkdal kommune vil stoppe diskusjonen om kulturhus i sentrum, oppheves kravet til kunnskap. Se ukeslutt.

 

Publisert 12.11.2010


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Innsendte kommentarer:

Vi får til et kompakt sentrum med gangavstand 13.11.2010 09:41
Viss vi får bygget de foreslåtte byggene på jordet vet Geilan, som vi har fått tegnet. så sikrer vi handlegata. Er vi da villig til å sette passerspissen der parfymeriet nå er så har vi gangavstand til alt fra parkeringskjelleren på det samme jordet. Det blir da 480 meter til lensmannen i Gryttingbygget og det blir 490 meter til innkjørselen til kommunesenteret. Ønsker vi å gå til Oti eller idrettsparken så er det 550 meter dit. Egentlig blir det kortere dit viss vi går ut på vestsiden av parkeringskjelleren. Håper mange ser at vår ide med utbyggingen på på denne eiendommen skaper et sentrum med gangavstand til det meste. Så en liten avklaring til slutt. Erik P, jeg er ikke i slekt med Eivind Sæther og hans familie, jeg er bare en annen Sæther som brenner for at vi skal få til det best mulig i Orkdal. :-) Hilsen Svend Åge Sæther.

Komfortabel gåavstand! 12.11.2010 13:41
Sitat Kringstad :"Men når de som bestemmer i Orkdal kommune skal argumentere for at kulturhuset bør ligge i kinosalen er kravet til kunnskap plutselig opphevet. En enhetsleder for kultur slår bare fast at kinosalen ligger i ”komfortabel gåavstand” fra andre funksjoner" Til det er ganske enkelt å si, komfortabel gåavstand betyr noe HELT annet når man sitter inne i Rådhuset og diskuterer, da ER det komfortabel gåavstand til Kulturhuset! Man går innendørs til og med! Det man må spørre seg om, er det komfortabel AVSTAND fra politikerne for fremtidens kulturarbeidere, når Kommunestyresalen er nærmeste nabo? Det tror jeg faktisk, basert på 20 års observasjon og erfaring, er alt for kort avstand! God helg. Erik Prestmo

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse