Besøkstall

99 437 denne måneden

15 739 618 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Folkemøte: - Tre bygg på Sæther vil styrke handlegata

folkem__te1.jpg

En av landets største entreprenører var nylig og så på Orkanger og Sæther-eiendommen, røpet ordfører Gunnar H. Lysholm (bildet) på folkemøtet om Orkdal 2040 onsdag kveld. Arkitekt Per Knudsen har laget en visjon for området. Knudsen mener handelen i gata må utvikles, og at det kan skje ved å satse på Sæther-eiendommen vest for Orkdalsveien.

Knudsen har laget en skisse for utbygging av Sæther-Rømme. Den har i store trekk vært presentert før. Knudsen foreslår å bygge boliger i stedet for å kreve næring i første etasje i store deler av de østlige områdene.

Detaljene kan du studere i 3D på denne linken på kommunens hjemmeside. Kryss av for "Arkitekt Knudsens modell" i menyen til venstre.

Per Knudsen er engasjert privat. Det mest sentrale på kort sikt ved innspillet hans er tre store bygg med næring og leiligheter på jordet ved Sæther-gården.

- Det vil forsterke gata som handelssted. Handelen i gata bør utvikles, men med Sæther/Rømme som et viktig tilskudd. Der kan vi få gode parkeringsmuligheter under bebyggelsen, sa arkitekt Per Knudsen.

Satsing på gata eller ikke har blitt en blokkpolitisk stridssak i Orkdal. Ap har fremmet flere forslag for å stimulere gata. Det politiske flertallet har stemt imot.

- Jeg er ikke bekymret for Orkdalsveien eller sentrum. Og noen ganger skjer sentrumsutvikling av seg selv, sa ordfører Gunnar H. Lysholm.

Lysholm mener at skole ikke bidrar til sentrumsutvikling, og er i tvil om kulturhus gir mer folkeliv.

Kommunestyresalen var full av folk. Bare fire politikere tok ordet.  Men man kan driste seg til to konklusjoner:
* Politikerne vil prøve å bygge allianser på tvers av partiene for å fremme sentrumsutvikling.
* Det er viktig å komme i gang med bygging på Sæther-eiendommen - vest for Orkdalsveien og i forlengelsen av handelsgata.

- Start der! insisterte Svend Åge Sæther, som formidlet kontakt mellom arkitekt Per Knudsen og grunneier Eivind Sæther.

folkem__te2.jpg

 

 

Publisert 10.11.2010


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Innsendte kommentarer:

Minimalisme 11.11.2010 16:09
Det er et godt, men ofte glemt prinsipp i offentlig planlegging. Det går blant annet ut på å klare seg med det man har, eller så billig eller så enkelt som mulig. På møtet i går var nesten det eneste konkrete og fornuftige som ble sagt, det som kom fra tomteeier-grupperingen, Sætherfamilien, som ikke har deltatt så mye i debatten. De ønsker å få støtte til tanken om å starte utbygging av selve Sæther-eiendommen, den nordligste åkeren, som en start på den storstilte utbyggingen enkelte ser for seg, med kulverter, overbygde shoppinggater og hele nye bilbroer som vil sluse trafikken på tvers av det vi hittil er vant med. Jeg støtter denne tanken, ut fra at jeg alltid har støttet meg på en minimalistisk tankegang. La oss begynne der, la private utbyggere i samarbeid med myndighetene begynne der og lage ikke bare noen signalbygg som forankrer Orkdalsveien, men en signal-utbygging som setter standard for fremtiden, med boliger tilpasset folks behov, parkeringsplasser under hele åkeren som dekker et større behov enn de reint boligmessige. Rett og slett fremtiden begynner på Sæther, der legger vi lista for hvordan fremtiden skal bli, der forankrer vi gata i en ende, med Politietaten som anker i den andre enden, så avventer vi litt hva behovene vil bli, for dersom det blir kommunesammenslåing må det utvidelser til på Bårdshaugplatået, da kan kinosalen være det første som ryker (ombygges), og da får vi se, vi har fortsatt god tid på oss til å få ferdig et kulturhus før 2040, men 2040 begynner NÅ og det begynner på Sæther! Erik Prestmo

Goillaldern e over! 11.11.2010 12:17
Søra i dag : Det skal spares inn 3 millioner på neste års budsjett, det kuttes bl.a. i helse og omsorg. Det betyr antakelig at kommunen ikke har penger å bruke på Orkdal 2040, og at skoleutbyggingen på Grøtte blir en av de siste store investeringene vi ser på ei god stund, om dette er riktig. Det var en populær fim for endel år siden : Much adoo abouth nothing....... ErikP

Kuldegrader 11.11.2010 13:28
Blir vel eiere av stort skisenter når de er garantister,hvis det stemmer at det er en STOR budsjettsprekk pågang??

smørøyet 10.11.2010 23:31
Kom mye godt ut av møtet. Forslaget til Sæther og Knutsen bør taes til etterfølge. Det kan faktisk bli starten på redningen av Orkdalsveien som en sterk fremtidig handelsgate - midt i sentrum.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse