Besøkstall

19 321 denne måneden

6 672 708 i år

Annonse

Annonse

Annonse

OIF fotball: Sesongslutt - og store planer for 2011

ballbua_1.jpg

I helga ryddet OIF fotball opp i Idrettsparken etter endt sesong. Teknisk utvalg sørget for alt fra å sorterte drakter til å smøre opp traktorer og andre maskiner før vinterlagringa. De har begynt å pusse opp de snart 60 år gamle garderobene også. Og neste år satses det for fullt - blant annet på integrering av innvandrere.
På bildet: Materialforvalter Rune Løkken, datteren Rikke og Rudolf Gjengstø.

OIfs nye fotballstyre har laget en plan for å gjøre Idrettsparken til en enda mer inkluderende arena. Det er i tråd med de politiske målsettingene til grunneier Orkdal kommune.

Ett tiltak er å gi jentefotballen et løft. Jentene kommer nå for fullt. Det er stor aktivitet i aldersgruppen 7 til 13 år.

En annen ambisjon er å involvere flest mulig barn og voksne blant det store antallet innvandrere i Orkdal.

Fotballinteressen er global, allmenn og samlende på tvers av kulturer og livssyn. Innvandrerbarn på Orkanger har i mange år søkt til Idrettsparken allerede før de behersker norsk. Barna trekker ofte de voksne med seg.

Dette har OIFs fotballstyre lagt merke til og bestemt seg for å gjøre det beste ut av. OIF har derfor opprettet kontakt med Orkdal kommune for å få råd og hjelp. Klubben har også kontaktet Vålerenga. Vålerenga har drevet aktivt integreringsarbeid via fotballen i lang tid.

Målet for OIF er å gi et helhetlig tilbud til alle innvandrere - i alle aldre.

Andre ambisjoner for 2011:

* Fotballavdelingas hovedfokus ligger på aldersbestemt fotball. En utviklingsplan skal ferdigstilles i vinter. Planen skal gi en rød tråd for arbeidet i alle aldersgrupper: Ferdigheter, holdninger, atferd og verdier.

* Alle lag skal ha minst en trener som har vært innom NFFs kurs/utdanning.

* Trenerutdanning prioriteres. Mange OIF-trenere skal på kurs i vinter.

* Dommerkursing.

Ellers:
Innetrening for nesten alle lag er i gang i Orklahallen og i gymsaler.

Interessen for seniorlaget er meget god. Ca 40 aktuelle spillere og høyt nivå på trening. Det kan bli to lag.

For øvrig har OIF fotball avsluttet debatten rundt Orkla FK. Men Orkla berører fortsatt OIF. På Fannrem ber nå over 20 seniorspillere om at Orkdal IL stiller eget lag i 6.divisjon på smame måte som OIF. Kravet er publisert på nettet.

OIL har imidlertid årsmøtevedtak på at ungdoms-, junior- og seniorfotballen skal samles i Orkla FK.

En rekke seniorspillere vakler nå mellom Orkla, OIF og Glimt. Orkla FK kan bli stående temmelig ribbet foran 2011-sesongen i 4.divisjon.

Nok om det: Her er et bilde av Rudolf Gjengstø og en klemskadet Ole Morten Holmeng - begge absolutt OIF - ved hovedbanen sist helg:

flaggstang_1.jpg

 

Publisert 01.11.2010


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Innsendte kommentarer:

smålig 03.11.2010 20:58
Merkeli det du kommer med. Du får ringe Ole Blåsmo og Erik Prestmo. Det de skriver har ikke "følelsa" skrevet. Det kan jeg garantere. På tide å godta at Oif trakk seg fra Orkla. Respekter avgjørelsen. Det nye fotballstyret har faktisk gjort veldig mye bra på utrolig kort tid. Det står det respekt av. Det blir for smålig å så tvil om hvem som skryter av disse positive og arbeidssomme styremedlemmene.

Når jeg skriver 03.11.2010 23:08
og det ikke bare er en gapskrattmelding (det kan jo misforståes av enkelte SVÆRT mistenksomme, selvsagt), så står det enten full navn, eller ErikP, eller EP, avhengig av hvor travelt jeg har det. Det er ikke noe å spekulere på, jeg har aldri vært redd for å stå for mine meninger - i motsetning til feks en kar som ikke kan å skrive ordet merkelig riktig en gang! Som det skrives over her, det nye fotballstyret i OIF har det travelt med å rette opp fortidens feil, og har tatt tak i utrolig mye på kort tid. Nå legger de grunnen for å få til noe lignende her i bygda, som vi har sett i feks Vålerenga, og det fortjener bætteredø ROS, ikke mistenksomhet og skittkasting! Erik Prestmo (sign)

Merkeli 02.11.2010 22:36
Merkeli at te å me kommentarn over må skrives anonymt av "følelsa". E det ein person som skriv aill kommentaran?

Det var litt av et grep! 01.11.2010 23:46
Det nye fotballstyret i OIF fortsetter å imponere meg. Nå også som spydspiss i integreringsarbeidet, som uten tvil er veldig viktig for satsingsgruppen - barna! Jg bare bøyer meg i støvet - dette er rett og slett genialt, det kommer til å gi hele dalen et løft, og det kommer til å bli et eksempel til etterfølgelse! Kjempebra! Dere fører vidre de aller, aller beste tradisjoner fra de som gikk foran i gamle dager, og som hadde helt andre problemer å stri med! Dette skal det bli spennende å følge med på! EP

følelsa 01.11.2010 22:11
Fantastisk å se at så mange, i alle aldre, er involvert på en eller annen måte i nye OIF FOTBALL. Det kommer tydeligere og tydeligere frem at det virkelig har vært et behov og savn for OIF FOTBALL igjen. Til syvende og sist handler fotball mest om følelser og tilhørighet. Det er akkurat det Orkla ikke har, og aldri vil få.

Ole Blåsmo 03.11.2010 15:12
Det er med glede jeg følger med den aktive gjengen som nå prøver å få fotballen i Orkanger på fote igjen. I starten hadde jeg tro på Orkla, men slik det hele har utviklet seg er det helt riktig slik det nye styret nå tenker. Håper det beste for at dere skal lykkes og jeg flytter nå Grasrotandelen min fra Orkla til OIF. Aller helst ville jeg gitt det direkte til fotballen. Derfor en oppfordring til å opprette en sådan mulighet. OB.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse