Besøkstall

22 297 denne måneden

11 879 715 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Ny butikk i handlegata: May B Lille Hus åpner nå

mayb3.jpg

En drøm går i oppfyllelse for Liv Siri Moen Konstad. Og et tomt lokale fylles på nytt med liv i handlegata på Orkanger. Forretningen med det merkelige navnet May B Lille Hus åpner dørene mandag morgen. Et kresent utvalg klær, sko, pynt og stæsj møter kundene.

Søndag kveld gjorde Liv Siri unna de siste forberedelsene. Oppmuntrende slagord og andre dekorasjoner kom opp på veggene i det lyse lokalet. Bildet under viser det minste av to rom i butikken (mer tekst følger):

mayb1.jpg

May B Lille Hus er oppkalt etter Liv Siris avdøde søster. Logoen er identisk med navnetrekket hennes. "Lille hus" skyldes at May B holder til nettopp i et lite hus like ved Bunnpris. - Men jeg er overrasket over hvor mye jeg har fått plass til, sier Liv Siri Moen Konstad (mer tekst følger).

mayb.jpg

Orkanger Vel arbeider for å sikre framtida til handlegata. Velforeninga mener det er her Orkdal kommune må plassere funksjoner som kulturhus for å stimulere sentrums utvikling.  I likhet med uavhengige eksperter som Selberg arkitektkontor, Vegard Hagerup i Sør-Trøndelag fylkeskommune og andre mener vi en bykjerne må bygges innenfra.
Men tyngdekraften fra OTI og Amfi er en utfordring, siden kjøpesentrene er plassert langt unna gata (mer tekst følger):

mayb4.jpg

Fannrem opplever nå en butikkdød som i hvert fall delvis skyldes tilrettelegging for fri vekst på OTI og Bårdshaug. Minst enda en faghandel forsvinner angivelig fra Fannrem i kjølvatnet av Mo-sentrets fall.
Folk i hele kommunen sa gata er viktig for dem da Selberg gjennomførte en spørreundersøkelse. Orkanger Vel håper eiere og drivere i handlegata går sammen framover for å løse to viktige oppgaver:
1. Skape aktiviteter og PR for gatas fortrinn på samme måte som kjøpesentrene profilerer seg.
2. Påvirke politikerne og forvaltningen i Orkdal kommune. En rekke vedtak sier at kommunen skal satse på sentrumsutvikling. Sørg for at politikerne innfrir løftene gjennom konkrete tiltak.

Hans Kringstad


 

Publisert 31.10.2010


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Innsendte kommentarer:

Mary Fjeld 10.11.2010 16:23
Fint med ny butikk i gata.Trenger dette lykke til.

Magnus 01.11.2010 07:38
Lykke til med ny butikk. Nå er vi et skritt nærmere en en større handelsgate.

Odd Tore Moen 31.10.2010 22:58
Gratulerer med ny butikk,Liv Siri. Dette ser veldig bra ut,og du er som skapt for denne bransjen. Måtte hell og lykke følge deg søster

Kari 31.10.2010 22:09
Kjæmpespennende. Jeg kommer innom i morgen.

kunde 31.10.2010 20:12
Kjempetøft at det satses i handlegata. Dette ser lovende ut. Håper fru Konstads butikk blir en fin tilvekst til de andre nisjebutikkene i Orkdalsveien. Nå får man bare håpe at den politiske ledelsen følger opp sine løfter om å satse på sentrum i og rundt Orkdalsveien.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse