Besøkstall

50 262 denne måneden

13 030 945 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Historisk i Orklahallen: En av rockens legender er på vei!

dan_mccafferty_andrea_lawrence_1.jpg

Nazareth kommer! Lørdag dundrer klassikere som Hair of the Dog, Razamanaz og Love Hurts ut over Orklahallen og Orkanger. Det sørger Oktoberrock for. To av de opprinnelig fire Nazareth-medlemmene er fortsatt med: Vokalist Dan McCafferty og bassist Pete Agnew (begge 64) holder koken. Petes sønn Lee trakterer slagverket.

Bildet over viser Dan McCafferty, som ligner mistenkelig på forfatter Torbjørn Wolden fra Fannrem.

Naz1_1.jpgVi må for øvrig gi to ildsjeler nettopp på Fannrem æren for en historisk konsertbegivenhet. Per Helge Weiseth og Olav Berg startet Oktoberrock i 2006 og har siden bygd videre, stein på stein.

Arrangementet flyttes nå fra Fjøset til Orklahallen. Lokale band har alltid fått profilere seg. Lokale foreninger har tjent penger på dugnad.

I år samarbeider fotballavdelingene til OIF og OIL på forbilledlig vis. De stiller med 90 frivillige.

- Lokale band er grunnstammen. Overskuddet går alltid til organisasjoner som arbeider for og med barn og unge. Oppslutningen fra bandene har vært formidabel og vi er nå i den heldige situasjon at vi kan velge i mange gode band. Alle vil være med, sier Olav og Per Helge.
salvoraz_1__1.jpg
Bänzin, The Wall (Pink Floyd-låter) og Stargazer entrer scenen i tillegg til Stargazer. Dørene åpnes klokka 19. Nazareth skal være ferdige rundt en halv time over midnatt. Stargazer får æren av å avslutte.

Billetten til hele seansen koster 300 spenn og fås kjøpt bla. på Music Box (OTI) og Best på Fannrem - eller i døra hvis det er billetter igjen.

Nazareth fylte ørene til mange som i dag er modne menn og kvinner. Bandet kommer fra Skottland, og slo for alvor gjennom med Hair of the Dog i 1975. Undertegnede husker godt begeistringen da plata kom i posten. Tøft cover var det, også. Både den og Razamanaz er fortsatt intakt i LP-samlinga.

35 år etter spiller Nazareth fortsatt, så dette er rockehistorie i dobbelt forstand.

Oktoberrock har også et alkoholfritt arrangement for den yngre garde.

hodrem.jpgI samarbeid med Orkdal kommune og MOT vil det på fredagskvelden bli rockekonsert i kulturhuset, der unge artister får samme muligheten som de i Orklahallen.

Hans K.

 

Publisert 25.10.2010


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse