Besøkstall

96 772 denne måneden

13 343 324 i år

Annonse

Annonse

Annonse

TV-aksjonen: Lett å få bøssebærere på Orkanger

tv1.jpg

Her går en gruppe av bøssebærerne på Orkanger ut på oppdrag søndag ettermiddag. Mange av de samme stiller opp år etter år, uavhengig av formålet til TV-aksjonen. I år går pengene til de aller verst stilte i verden; mennesker på flukt fra krig.
En av Orkdalslistas politikere i kommunestyret valgte for øvrig å bruke aksjonsdagen til en anti-kampanje på Facebook.

Orkdal kommune og frivillighetssentralen har strevd for å skaffe nok bøssebærere. På Orkanger gikk det etter hvert ganske greit, men frivillighetssentralen slet i enkelte kretser.

Flyktninghjelpen får de innsamlede midlene i år. 40 millioner mennesker er på flukt - mange fra grusomme krigshandlinger. Barn lever livene sine i primitive leire etter å ha opplevd traumer hinsides det norske barn risikerer å bli utsatt for.

Kontrasten til Norge er skrikende. Absolutt alt blir aldri perfekt, heller ikke i verdens beste land. Men å bruke FN-dagen til å sette norske utfordringer opp mot nøden i verdens krigsområder, er grotesk. 

Likevel er det hva et kjedebrev på Facebook gjør. En av dem som kastet seg på kampanjen mot TV-aksjonen er Ola Halsen, kommunestyremedlem for Orkdalslista. Halsen har over 1700 venner på Facebook. Han sendte følgende hilsen til bøssebærere og potensielle givere på selve aksjonsdagen:

"Med tanke på søndagens innsamling: Er du klar over at her i landet har vi barn som går til sengs uten å spise! Eldre går uten medisin, sykehjemsplass, og behandling. Psykisk syke uten behandling. Mens vi donerer milliarder av kroner til andre land, i stedet for å hjelpe våre egne først! 99% av dere vil ikke ha mot til å kopiere og bruke denne teksten !!!!!! Tør du?"

Ola Halsen sanket inn flere støtteerklæringer før han slettet budskapet sitt og oppfordringen om videre spredning - muligens pga kritikk fra undertegnede.

Kommunestyremedlem Ola Halsen har tidligere avvist å diskutere lokalpolitikk på Facebook. Han synes ikke det passer seg.

Å angripe TV-aksjonen og norsk bistandspolitikk er altså ikke politikk? Jo, det er det. Men ofrene sitter i flyktningeleire langt borte, og da er det ikke så farlig å mene noe.

Hans Kringstad

PS: På bildet under henter frivillige bøssene sine ved SFO på Orkanger barneskole.

tv2.jpg

 

Publisert 24.10.2010


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Innsendte kommentarer:

Atle Olav Sognli 24.10.2010 23:44
Holdingene til Ola Halsen er sjokkerende. Han burde ta seg en prat med Emir Kaniza som har flyktet ifra krigen i Bosnia. Da har ville han ha fått vite hvordan det er å flykte ifra krig. Jeg finner ikke ord for slike holdinger. Men det er bra at Hans passer på oss folkevalgte på Facebook.

Hans K 25.10.2010 09:06
Det går også an å snakke med Khadija Mohamed Ali, som representerer Orkdalslista i kommunestyret.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse