Besøkstall

150 368 denne måneden

14 527 572 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Flokene i Orklahallen: Til Rakkestad for å finne løsning

Rakkestad3_1.jpg

Utsendinger fra Orkdal besøkte torsdag Rakkestad i Østfold for å se om det går an å få både turn og håndball inn i samme hall. Turen var et forsøk på å løse flokene med bane 3 i Orklahallen. I Rakkestad har man bygd en såkalt basishall der utstyr kan fjernes. Men spørsmålet er om løsningen blir fleksibel nok - og særlig billigere enn å bygge litt større.

Utbygginga av bane 3 har tatt en uventet vending:

Gjennom flere år jobbet OIF, med håndball spissen, for å få erstattet gammelhallen med en ny spilleflate (bane 3). Det lyktes til slutt å få et forpliktende vedtak i kommunestyret etter at flere partiet hadde prøvd å flytte bane 3 til Follo.

I vår satte turnavdelinga for alvor sine egne behov på dagsorden: Når gammelhallen forsvinner mister de lager til utstyret sitt. En ny bane 3 bør inneholde utstyr til turn og andre basisaktiviteter - inkludert ei grop i gulvet og selvsagt lagerplass. Barneskolen varslet at den ville vurdere å legge kroppsøving til en slik hall.

Flere politikere tente på ideen: I stedet for å vente i noen år og bygge enda en separat basishall for turn, ville man integrere turn i ny bane 3.

Men: Den prosjekterte hallen mangler plass til å lagre utstyr. Det er høyst uklart om grop kan tildekkes raskt og utstyr fjernes hurtig ved behov.

Håndball protesterer derfor: I stedet for å få ei moderne spilleflate, kan hallens største leietaker miste den ekstra spilleflata de sloss for i årevis. Saken er i så fall snudd på hodet.

I Rakkestad ble det i fjor bygd en kombi-hall. Utsendinger fra kommunen og OIF så torsdag på om dette er en fleksibel løsning som gjør at man kan  enkelt veksle mellom turn/basis og ballspill.

Om det lar seg gjøre, må kommunen beregne hva merkostnaden blir. Ved å bygge på hallen 10-11 meter vil det garantert være plass til turn/basis/lager og håndball side ved side. Dette er kostnadsberegnet til netto fem millioner kroner.

Spørsmålet er om en om fleksibel kombi-hall vil kreve så dyr teknologi at det er bedre å bygge litt større. 

Under et bilde av skumgrop i Rakkestadhallen. Slike fasiliteter må ambisiøse turnere fra Orkanger/Orkdal til Trondheim for å fnne idag.

Rakkestad_L__sskum_1.jpg

 

Publisert 22.10.2010


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse