Besøkstall

99 437 denne måneden

15 739 618 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Orkdal har mistet to miljøfyrtårn: Godkjenning inndratt

logo20082.jpgOrkdal har som vedtatt mål å være en foregangskommune innen miljø- og klimaarbeid. Kommunen var en av de første til å underskrive Fredrikstad-erklæringen om grønn og bærekraftig politikk. Men nå har både kulturskolen og voksenopplæringa mistet sertifiseringen som miljøfyrtårn.

Orkdal har gjort satsinga på Miljøfyrtårn til et prestisjeprosjekt. Kommunen profilerer seg på at alle enheter har sertifikat.

Men beviset på at man har rutiner for miljøvennlig drift varer ikke evig. Sertifikatene skal fornyes etter tre år.

Miljøfyrtårn er en offentlig norsk miljøsertifisering. 8.oktober sendte Stiftelsen Miljøfyrtårn litt pinlige brev til Orkdal kulturskole og til Voksenopplæringa i Orkdal. Her er noe av innholdet:

"For at Miljøfyrtårn skal være en troverdig sertifisering, skal alle sertifiserte virksomheter resertifiseres hvert tredje år.

Vi viser til brev datert 8.juli 2010 om siste frist for resertifisering innen 1.oktober 2010. Vi har ikke hørt noe fra dere og vi har derfor tatt dere ut av vårt register over Miljøfyrtårn-sertifiserte virksomheter.

For ordens skyld gjøres det oppmerksom på at deres virksomhet ikke lenger har en gyldig sertifisering og derfor ikke kan bruke Miljøfyrtårn-sertifisering i deres markedsføring eller profilering."

 

Publisert 20.10.2010


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Innsendte kommentarer:

Svindel - som \"klimakvotene\"? 21.10.2010 13:42
Ikke alle er klar over at "fredsprisvinner" Al Gore har blitt mange-mangemillionær på å selge klimakvoter, han var en av organisatorene og bakmennene som organiserte børsen der klimakvotene omsettes og tjener på hver eneste transaksjon, samtidig "kjøper" han personlige klimakvoter hos sitt eget firma som er registrert på denne børsen! Dette for å unngå kritikk på driften av sitt 20-roms palass (mansion) hvor forbruket av elkraft er over 8 ganger høyere enn gjennomsnittet og hvor man bruker gass i tillegg. Vi blir ført bak lyset, for å begrense utslipp av en gass - CO2 - som er en naturlig følge av alt liv og hvor ikke-menneskelige kilder fremdeles utgjør 97% av totalutslippene på planeten. Det er på tide at noen virkelig roper Keiserens Nye Klær! Disse miljøfyrtårnene er tomt prat fra ende til annen - eller kan noen vise til at det har ført til NOEN forandringer? Erik Prestmo

Joar Syrstadeng 22.10.2010 00:28
Jeg synes det har en egenverdi å forbruke minst mulig av verdens totale ressurser. Ellers må jeg si meg enig i din vurdering av Al Gore. Det er bare trist at en sånn storforbruker skal få fredsprisen for sitt miljøengasjement.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse