Besøkstall

96 772 denne måneden

13 343 324 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Orkdal 2040-sjefen drar til Sola - og hva skjer med 2040?

knuts.php_1.jpgProsjektleder Knut Sæther i Orkdal 2040 blir torsdag ansatt som rådmann i Sola kommune i Rogaland. Sæther er enstemmig innstilt som nummer en blant søkerne. Han avslutter nå engasjementet i Orkdal. Det skjer med en viss uro i kulissene. Sæther uteble fra det avsluttende kommunestyremøtet 23.juni. Deretter sa han i ST at han er redd hele 2040-planen støver ned i ei skuff.

Begge deler har vakt reaksjoner internt i Orkdal kommune, og blitt tema i ST. Knut Sæther har forsvart at han holdt seg hjemme fra kommunestyremøtet 23.juni: Hans del av oppdraget var over. Politikerne skulle debattere og stemme.

Orkangervel.no har påpekt at det er et langt større demokratisk problem at Orkdal kommune legger slike debatter i arbeidstida til folk - midt på dagen - enn at Knut Sæther ikke overhører 2040rollup.php_1.jpgdebatten.

Nesten ingen hadde mulighet til feks å høre ordfører Gunnar H. Lysholm argumentere for å utvide sentrumssonen i en plan som skulle komprimere sentrum.

Orkdal kommune skal evaluere Orkdal 2040. Prosjektet koster flere millioner kroner. Den politiske ledelsen i Orkdal har blåst opp en ballong av forventninger til resultatene.

Ballongen har den samme ledelsen skutt effektivt ned når det gjelder å skape en levende sentrumskjerne. Absolutt ingen konkrete tiltak for å bygge et kompakt sentrum har sprunget ut av planen så langt.

Mest iøynefallende er det politiske flertallets nei til å utrede kulturhus som et ledd i sentrumsutviklinga. Det er samtidig oppsiktsvekkende å registrere ordførerens indirekte kritikk av Selberg arkitektkontor. I ST nylig uttalte ordfører Gunnar H. Lysholm at han hadde ventet et mer konkret forslag til sentrumsutvikling.

Selberg og andre konsulenter har tjent gode penger på Orkdal 2040. Det har også prosjektleder Knut Sæther, som pendlet fra grisefarmen sin i Hegra.

Knut Sæther starter nå trolig i ny jobb som rådmann i Sola kommune utenfor Stavanger. Sola vokser fort og passerte nylig 23 000 innbyggere - altså det dobbelte av orkdals folketall.

Nederst ser du et bilde fra folkemøtet Orkanger Vel arrangerte sammen med Orkdal 2040 i korpshuset i november 2009. Da fortalte Sæther at han ble kritisert for å samarbeide med ei velforening.

Involvering av befolkningen var et viktig mål med Orkdal 2040. Siste bevegelse på prosjektet nettside fant for øvrig sted 1.juni. Da la kommunen ut Orkanger Vels høringsuttalelse...

folkem__te.php.jpg

 

Publisert 17.10.2010


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Innsendte kommentarer:

tjuefem 18.10.2010 23:49
Jeg har bodd i Orkdal i snart 25 år. Dette prosjektet, Orkdal 2040, vil mest sansynlig få samme utfall som de fleste andre lignende saker. Minimalt av det som har blitt vedtatt vil bli prøvd gjennomført. Det som gjenspeiler seg både i politikken og idrettslivet er "kampen" mellom Orkanger og resten av kommunen. Det handler om å gi slipp på janteloven og samtidig innse at en ikke kan være best i alt.

Ganske ironisk 17.10.2010 22:30
Dersom det nå blir slik mange frykter, at det ikke kommer noe ut av Orkdal 2040, men at politikerflertallet bestemmer stikk i strid med det de selv har bedt om og fått utredet, da er det en ganske hysterisk morsom situasjon. Vi sitter tilbake etter å ha blitt ført bak lyset av flertallet i kommunestyret, og hvor det eneste konkrete som kom ut av hele prosessen som kosta noe over 8 millioner, er et lokalt spillebrett i Sim-City, hvor politikerne lurte mange av innbyggerne til å sitte å tøyse vekk tida og drodle, uten at noen kikka nærmere på det! Er ikke det stoff og utgangspunkt nok for å vekke til live de gamle, stolte revytradisjonene fra Folkets Hus på Orkanger, så vet ikke jeg! ErikP

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse