Besøkstall

19 321 denne måneden

6 672 708 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Terna: Nytt landemerke for tur- og båtfolket

terna5.jpg

Her ser du det nye møtestedet ytterst på moloen ved Terna. En seks meter høy paviljong bygd som ei fyrlykt gjør det mulig å sitte i ly og betrakte båtliv, vær og vind ute på fjorden. Fyrhuset markerer samtidig innseilinga til småbåthavna.
Terna har gjort jobben sammen med Meldal videregående skole - og med støtte fra Orkanger Vel.

Moloen er et yndet mål for turgåere. Fra nå av er det mulig å sette seg ned bak vinduene og følge fjordlivet på nært hold.

Bygget er maritimt og lunt på samme tid.

Terna har også fått seg ny kranlekter - Goliat III. Det setter Orkanger Vel stor pris på. Den nå kondemnerte Goliat II gjorde det mulig å legge ut tunge lodd som holder badebrygge og flåte på plass i Gammelosen (mer tekst under bildet).

terna4.jpg

Terna-folket har vært hjelpsomme i alle år. Med Goliat III blir det mer lettvint å gjennomføre oppdrag inne i Gammelosen. Krana kan senkes når farkosten må passere under brua. På Goliat II måtte krana skrus ned og opp igjen ved hver passering.

Båtklubben Terna er en drivkraft i dugnadsarbeidet på Orkanger, og et sosialt ankerfeste for stadig flere. Her er det liv og gratisarbeid hver dag. I helga tas de store seilbåtene på land. Det er tid for vinteropplag.

Neste helg er det organisert dugnad i Terna. Da blir fyrhuset offisielt innviet.

terna3.jpg

 

 

Publisert 16.10.2010


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Innsendte kommentarer:

Marit Mjøen 19.10.2010 00:40
Dette ble et flott landemerke - og så er det elever ved byggfag på Meldal vgs som har laget det!! Se her: www.meldal.vgs.no

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse