Besøkstall

70 068 denne måneden

35 957 104 i år

Annonse

Annonse

Annonse

OIF går ut av Orkla FK-samarbeidet - Orkdal fortsetter

DSC_0030_1.JPG

OIFs ekstraordinære årsmøte vedtok med 50 mot 46 stemmer å gå ut av samarbeidet med Orklas Fotballklubb. Samtidig vedtok et tilsvarende årsmøte i Orkdal IL å fortsette med Orkla-samarbeid. Torsdag ble en av de mest dramatiske dagene i historien til den lokale fotballen.

50 avgjorde altså fotballens videre modell. 43 ville overføre ellever-fotballen i OIF til Orkla. Tre stemte for å fortsette som i dag.

Begge leire hadde mobilisert foran den skriftlige avstemninga i klubbhuset i Idrettsparken. 102 møtte fram. 98 avga stemme. To stemmer ble underkjent.

Selv om Orkla-motstanderne vant, var forsamlinga nesten delt på midten.

På den ene sida sto kretsen rundt det nye fotballstyret som har foreslått brudd med Orkla fra sesongen 2011. På den andre sida står folk rundt ungdomsfotballen i OIF som ønsket å legge ned ungdomsfotballen i OIF til fordel for styrket samarbeid med Orkla FK.

Eysten Løkken riktignok forslaget om å legge ned all OIF-fotball, som han lanserte i ST tidligere i uka.

OIFs hovedstyre fremmet forslagene uten anbefaling. Hovedstyret i OIL valgte i stedet å anbefale Orkla. 43 sa ja til Orkla, åtte sa nei.

Fotballen står foran flere utfordringer. OIF skal nå bygge opp et fotballtilbud også for junior og senior etter at Orkla FK har hatt dette ansvaret i 12 år.

Tvisten om kunstgressbanen er neppe nærmere noen løsning etter det formelle bruddet. Nå blir OIL/OFK en gruppering og OIF en annen.

Orkla FK spiller muligens sin siste seniorkamp i Idrettsparken neste helg. Da er det siste serierunde i 3.divisjon med kamp mot Frøya før nedrykk til 4.divisjon. Neste år kan eventuelle kamper i Idrettsparken begrense seg til gjesteopptredener på kunstgressbanen hvis Orkdalsbanken stadion ikke er fri for snø.

Trolig vil en rekke spillere melde overgang fra Glimt til OIF i et forsøk på å gjenreise seniorfotballen i regi av Orkanger IF. Fristen forå melde på lag går ut i 1.oktober.

Ved siden av Orkla FKs sportslige fiasko på herresida og klubbens lukkede kultur, har hensynet til Idrettsparken vært et tungt argument mot utvidet satsing på Orkla FK.

I flere saker - og særlig i spørsmål om kunstgressbanen og økonomi - har Orkla FK framstått mer som motstander enn datterklubb av OIF.

OIFs fotballstyre mener det er nødvendig på dyrke lokalpatriotismen i et forsøk på å stoppe forfallet i parken, og utvikle den til et mønsteranlegg.

 

Publisert 30.09.2010


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Innsendte kommentarer:

krefter 02.10.2010 11:25
Orkla FK hadde hatt god støtte og fin forankring i Orkdalsfotballen hvis Idrettsparken hadde blitt respektert som kommunens sommeridrettsarena og blitt respektert som Orklas hovedarena, på samme måte som alle respekterer Knyken som komunens vintersenter. Det handler om gjensidig respekt innenfor idretten i Orkdal. Det er dessverre ikke tilfelle. Når krefter konstant har jobbet for å trekke alt til egen klubb,har det ført til dagens komplekse Orklasituasjon.

agenda 02.10.2010 00:51
Oil har sagt de går for Orkla uansett uten et konkret forslag om hvordan. Det er skummelt det. Oil har ut i fra visse handlinger de siste åra motarbeidet Orkla og Oif. Så prøver de nå etter avstemmingen å skylde på at Oif ikke er samarbeidsvilige? Oif er den moderklubben som mest har prøvd på samarbeid de 12 åra Orkla har eksistert. Det beviser historien i klartekst. Det er en eneste grunn til at Oif trekte seg vekk fra Orkla : Og det er på grunn av Oils hemmelige og sjølopptatte agendaer.

Hva blir det praktiske resultatet? 30.09.2010 21:01
Når skal da Orkla og nå OIL gjøre opp gjelda si i Idrettsparken? Må det inkasso til? Erik

m 01.10.2010 10:27
hvilken gjeld?

Det er jo det uenigheten består i! 01.10.2010 15:14
Det er det OIL/OFK på den ene side og OIF på den andre er uenige om. Man blir ikke kvitt gjelda ved å løpe oppover i dalen.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse