Besøkstall

70 068 denne måneden

35 957 104 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Nytt nei: Ap/Frp alene for utvidet basishall i Orklahallen

R__mme_amfi_mm_005_4.jpg

Ap og Fremskrittspartiet fikk ikke gjennomslag i kommunestyret onsdag for å utvide den planlagte bane 3 i Orklahallen med basishall for turn og andre aktiviteter. Orkdalslista, Senterpartiet og Venstre stemte igjen i blokk. I verste fall blir bane 3 dermed en bastardløsning som verken tjener håndball eller turn/skolene. I beste fall finner partiene en løsning i budsjettbehandlinga.  

Arbeiderpartiet viste til dekning av den antatte netto merutgiften på ca 5 millioner kroner. Men partiene som bestemmer sa nei til forslaget.

Det kan imidlertid komme opp igjen i forbindelse med budjsett og økonomisk handlingsplan senere i høst.

Men pr i dag ser det ut til at fasiliteter og lagerplass for turn skal presses inn i en vanlig håndballhall. Det vil fortrenge ballspill. Turn bruker i dag Gammelhallen, som er lekk og råteskadet. Den blir tatt ut av vanlig drift når ny bane 3 kommer.

Både håndballavdelinga og turn har havnet i en skvis med forslaget om en blanding av aktiviteter på ei vanlig spilleflate. Det finnes ikke lagerplass for turnavdelingas utstyr.

Ap foreslo å utvide hallen med ti meter for å gi plass til lager og ei skumgummigrop.

Orkanger barneskole har signalisert at skolen vil bruke hallen til kroppsøving dersom den blir utstyrt med apparater. På samme måte kunne skolene på Orkanger ha brukt et kulturhus i sentrum.

Men partiene som bestemmer ønsker ikke å utnytte sambruksmulighetene så lenge det gjelder utbygging på Orkanger.

OIF turn har 300 utøvere fra hele Orkdal og deler av Skaun. Turnavdelinga fryktet at den må legge ned uten plass til utstyr. Nå frykter håndball at idretten i praksis får redusert antall flater fra tre til to.

 

 

Publisert 30.09.2010


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Innsendte kommentarer:

Upresist 01.10.2010 13:11
Syns Orkanger vel er upresise her. Vedtaket er vel heller at det blir bygd en basishall i stedenfor en håndballhall. Men basishallen kan rigges ned ved behov for å gi plass til ballflate og annet. Meget tungvint i og med at det ikke settes av plass til utstyret. Noe annet er at en går glipp av 2,5 millioner i tippemidler ved å legge det inn i bane 3 (som allerede har fått tippemidler). Hadde en hengt på 10-12 meter i tillegg hadde en fått i pose og sekk: Vanlig hall/bane 3+ basishall. Merkostnad når en kan trekke fra 2, 5 mill i ekstra tippemidler: ca 5 mill.

Hans Kringstad 01.10.2010 14:18
Det stemmer at artikkelen er dessverre ble litt upresis. Den ybgger på saksframlegget og muntlig beskjed om hva som skjedde i kommunestyret i arbeidstida onsdag. "Upresis" har rett i at det som i flere år var planlagt som en ny håndballflate endte opp som basishall i tolvte time. 5 millioner ekstra ville ha gjort underverker. Hans K.

Turn er egentlig basis for alt! 30.09.2010 18:09
Skal man nå noen vei innen toppidrett, det være seg fotball eller hva som helst annet, må man ha en solid basis i turn, som gir et fundament for kroppsbeherskelse som man ikke kan få på annet vis. Gamle Njardar, som ble slått sammen med OIF i 1947, hadde en solid turnavdeling, og det la grunnlag for svømmere, fotballspillere, løpere, skøyteløpere...... Dette har gått i glemmeboka1 hos mange, det er kanskje derfor ståa er som den er, i gamle dager deltok "nesten alle" i turn utenom sine respektive sesonger og DET VAR IKKE TILFELDIG!

PT 30.09.2010 10:01
Nevner at turn sitt utstyr kan brukes til tørrtrening innenfor hoppsporten. Der finnes det vel på tusenvis av utøvere sånn som det satses. Kansje at det kan dryppe ned litt ekstra på OH-b3 hvis dette blir tatt med i vurderingene.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse