Besøkstall

12 613 denne måneden

6 226 871 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Trøbbel for ny Orklahall: Prisen går rett til værs

orklahall_1.jpg

Utbygginga av Orklahallen kan bli langt mer krevende enn ventet. Ny bane 3 skulle koste ca. 15 millioner. Nye kalkyler antyder en pris på over 20 millioner.
I tillegg kommer ønsket om funksjoner for såkalt basishall med lager og utstyr for blant annet turn. Det gir en pris på totalt ca. 30 millioner kroner.
Bane 3 skal bygges til høyre for hallen på bildet over.

Formannskapet skal behandle Orklahallen onsdag. Da handler det om valg av tilknytning for fjernvarme: Orkdal Fjernvarme, vatn fra Thamshavn eller en kombinasjon.

Men politikerne står overfor større utfordringer på grunn av galopperende kostnadsoverslag.

Ny bane 3 ser ut til å bli mye dyrere enn beregnet. Dels skal det skyldes grunnforhold.

I tillegg foreslo OIF turn tidligere i år at bane 3 bygges som basishall slik at turn og andre aktiviteter får gode forhold. Tanken var at det er mye billigere å legge utstyr som bommer, ribbevegger og grop for sprang inn i den nye håndballhallen enn å bygge enda en hall senere.

Nå tyder beregningene på at apparater og ekstra lagerplass vil koste mange millioner kroner.

Noe av problemet er at turn bruker gammelhallen. Den skal enten rives når ny bane 3 kommer, eller brukes midlertidig til ikke oppvarmet skøytehall.

Kommunen har undersøkt hallen grundig. Den er i elendig forfatning med råteskader og lekkasjer. Rådmannen antyder at kommunen ikke bør sitte med ansvaret dersom andre ønsker å bruke gammelhallen videre. Orkanger Aktivum har laget et prosjekt for skøytehall.

I kostnadene for utbygginga inngår også et bygg som skal forbinde Orklahallen med den kommende klatrehallen til Orkla fjellsportklubb.

Riving av Gammelhallen er kalkulert til 1,5 millioner kroner. Med basishall, utstyr, investeringer for fjernvarme og riving blir totalsummen 32 millioner kroner.


 

 

Publisert 20.09.2010


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Innsendte kommentarer:

Som forutsagt 21.09.2010 18:21
da kan man bare tenke seg hvilke overskridelser vi ville ha sett oppi leirmælene ved Follo! Og hvilke overskridelser som KOMMER på Follo! Og kanskje forvente oss enda en omkamp med Høyre, Venstre og Skuterud og andre for å få hall3 bygget på Follo allikevel - de har vel kjøpt den gamle gymsalen, og den må vel bare rives, fyll av asbest og annet gammelt svineri som slike bygg er.... ErikP

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse