Besøkstall

70 068 denne måneden

35 957 104 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Gater får asfalt - Solbugården pusses opp

asfalt5.jpg

To gladmeldinger fra nedre del av Orkanger: Nygata og Sveligata har fått fast dekke for første gang i historien. Og nå får den ærverdige Solbugården (bildet) nytt ansikt etter flere års trist forfall. Eieren har begynt å skrape vekk flassende maling på fasaden, og gjør klar til skifte av bordkleding i bakgården.

Landhandler Brynjulf Olsen bygde Solbugården i 1860. Den fikk dagens navn etter at familien Solbu kjøpte den i 1891. Her var det leiligheter og blant annet frukt- og tobakksforretning.

For noen år siden solgte Solbu-familien gården. Den nye eieren la tak, men ellers har bygningen vært et trist syn med knuste ruter, gjengrodd hage og maling som flasser i store flak. Nå kommer tømmeret fra rundt 1860 til syne (mer tekst under bildet):

asfalt3.jpg

Samtidig ruller Orkdal kommune ut noen hundre meter fast dekke på Nerøra. Nygata ser plutselig slik ut:

asfalt1.jpg

Også i Sveligata er hullene borte. Gamle Sveligata har blitt sånn etter å ha vært grusvei i noen hundre år:

asfalt2.jpg

Til slutt et lite tips: Også hengemyra ved den gamle brannstasjonen har vært aktuell for asfaltering. Her kan kanskje Coop Orkla Møre gripe inn av hensyn til Prix-kundene dersom Orkdal kommune ikke prioriterer stedet.
Det har også vært på tale å stenge denne veistubben for trafikk. I dag er den atkomst til Prix fra hele Nerøra.

asfalt6.jpg

 

Publisert 19.09.2010


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Innsendte kommentarer:

berit gjølmesli 19.09.2010 22:59
Så flott da at det skjer noe med Solbugården,der kan jeg tenke meg å bo.

Utfløtter 19.09.2010 20:08
Bedre sent enn aldri.Tror aldri jeg har vært på et tettsted i Norge der de har så lite asfalterte veier.Og jeg har reist mye.

ex-ørbøgg 19.09.2010 20:01
...huseier er, men håper det er noen som ser verdien i å la denne "inngangsporten" til Nerøra stå fram i skikkelig gammeldags prakt. F eks ved å fjerne de svære vinduene på gateplan.

ex-ørbøgg 19.09.2010 20:00
Morsomt og litt rørende å se bildet av Solbugården strippet inn til "beinet", viser klarere hvor gammel gården er. Aner ikke hvem

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse