Besøkstall

50 262 denne måneden

13 030 945 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Ønsker voksenopplæringa ut av Orkanger

04012009053_2_1.jpgRådmannen anbefaler å flytte voksenopplæringa til Idrettsbygget på Follo. I så fall flyttes omfattende aktivitet UT av Orkanger, der politikerne sier de vil lage en kompakt, levende bykjerne med sentrumsfunksjoner innen gangavstand. Orkanger mister ca hundre elever pluss lærere.

Dette er andre gang på kort tid at administrasjonen i Orkdal kommune ser bort fra den politiske visjonen om å skape et pulserende sentrum.

* Utredninga om felles ungdomsskole (og voksenopplæring) legger opp til å svekke sentrum.

* Utredninga om plassering av kulturhus neglisjerer mulighetene til å la kultur og næring virke sammen for å styrke sentrum og lokal identitet.

Voksenopplæringa holder i dag til på Rømme Øvre og i lokaler ved biblioteket. Leieavtalen på Rømme Øvre går ut i 2011. Lokalene er lite egnet.

Opplæringa har ca 80 deltakere, men dette vil øke til ca. 100. Deltakerne kommer fra flere kommuner.

Orkdal kommune har vedtatt å kjøpe Idrettsbygget på Follo for ti millioner kroner av fylket for å bidra til finansiering av nye bygg ved Orkdal vgs. Idrettsbygget er i dårlig forfatning, og fylket ville rive det.

Orkdal 2040 satte fokus på sentrumsutvikling. I praksis foreligger ingen konkrete tiltak for å skape en bykjerne.

Tidligere har en påbygd Orklahall vært lansert som framtidig lokale for voksenopplæringa.

 

Publisert 16.09.2010


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Innsendte kommentarer:

Orkanger VOKSER! 17.09.2010 00:08
man må ikke utelukkende fokusere på det som er negativt! I idrettssammenheng, går grensen mellom OIF og OIL i dag ved fly-overbrua over E39. Orkanger omfatter i dag Evjen og Klemetsmoen, det er realittetene. Å flytte voksenopplæringa til Follo, ser jeg som naturlig, der møter en voksne ungdommer som har godt av å knytte forbindelser med innvandrere som disse eleve i realiteten er. Å flytte dette ned i Idrettsparken ser jeg som den virkelige katastrofen, har man ikke annet å bruke orklahallen til enn å legge rein UNDERVISNING ned i lokalene, kunne man liegodt bygget Hall 3 på Follo. Dessuten bør vi som nasjon arbeide for at antallet elever i denne sektoren bygges ned raskest mulig, for dette er noe vi ikke har råd til i det lange løp. Forslaget støttes!

aktør i gata 16.09.2010 22:20
Det ene destruktive forslaget følger det andre med tanke på et samlet sentrum for Orkanger og kommunen vår. Orkdal 2040 var en hån mot stedets innbyggere.

latter 16.09.2010 22:16
Tragikomisk å registrere at våre kjære politikere fremdeles ikke følger rådene fra ekspertisen. Fortsatt jobbes det iherdig med å spre istykker Orkanger som det vedtatte sentrum. Blir ikke overrasket over noen ting lenger. Latterlig at sentrale aktører fortsetter å neglisjere sentrum.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse