Besøkstall

50 262 denne måneden

13 030 945 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Årsmøter avgjør OFKs skjebne: Avstemning 30.september

DSC_0004_1.JPG

Dramaet rundt framtida til samarbeidsklubben Orkla FK topper seg nå med ekstraordinære årsmøter både i OIF og OIL. Begge moderklubbene er innstilt på å la medlemmene avgjøre OFKs videre skjebne. Det ble klart etter et felles møte mellom OFK, OIF og OIL mandag kveld. Årsmøtet i OIF vil bli holdt i klubbhuset 30.september kl. 19.00.

To saker står på dagsorden:
1. Samarbeidsavtalen mellom OIF, OIL og Orkla FK.
2. Avtalen mellom OIF og Orkla FK om kunstgressbanen.

Hovedstyret i OIF vil avgi innstilling 22.september.

Dersom klubbene går for videre samarbeid må det tas stilling til om barne- og/eller ungdomsfotballen i OIF og OIL skal innlemmes i Orkla FK.

En mulighet er at OIF bryter samarbeidet mens OIL velger å fortsette.

Uansett er det klart at medlemmene i OIF og OIL nå får bestemme. Styret i OIF fotball ønsker som kjent å bryte med Orkla FK seinest i 2012. Flere trenere og ledere er imidlertid tilhengere av Orkla-modellen, og ønsker å utvide samarbeidet i stedet for å avslutte.

Sannsynligvis vil det bli mobilisert i begge leire.

Et ekstraordinært årsmøte i OIL i fjor stemte for fortsatt Orkla-samarbeid. Hovedstyret i OIL ønsker nå å overføre egen ungdomsfotball til Orkla.

Også OIFs hovedstyre har et stående vedtak om å overføre ellever-fotballen til OFK. Men OIF stiller betingelser som OFK neppe kan innfri. Det gjelder både økonomi og organisering.

Innkalling til ekstraordinært årsmøte skal skje med minst 14 dagers frist. OIF overholder akkurat denne fristen ved å legge møtet til 30.september.

Fristen for å melde på evt nye lag til neste års serie går for øvrig ut dagen etter - 1.oktober.

Situasjonen i Orkla FK er svært vanskelig økonomisk. Klubben mangler tillitsvalgte - inkludert årsmøtevalgt kasserer.

Lederne i OIF og OIL ba om en grundig orientering om status mandag kveld.

 

 

Publisert 14.09.2010


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Innsendte kommentarer:

Medlem 15.09.2010 14:02
Det bør gjøres klart på forhånd at denne avstemninga blir skriftlig. Alle parter er vel best tjent med at vi tar ei mest mulig demokratisk avgjørelse? Mange vegrer seg for å komme på møtet eller å avgi stemmer når de kan bli "uglesett" for sin mening i saken. Vi skal ikke se bort i fra at mange er "låst" pga relasjoner til naboen, kollegaen, barnebarnet eller nabogutten som spiller på OFK. Ser for meg at flere spillere og personer i Orkla FK også ønsker seg tilbake til den gamle modellen. Men disse har da ingen mulighet til å avgi stemme med håndsopprekning. Da er det bedre å holde seg hjemme tenker mange. De aller fleste mennesker er konfliktskye. På Fannrem vegret mange å holde hånda i været, deriblant medlemmer i fotballstyret. Enkelte som var kommet for å avgi sine stemmer holdt ikke hånda i været i det heletatt i frykt for å få stygge blikk fra damelagets tilhengere. Damelaget får bestå fordi om vi omstrukturerer litt i forhold til klubbene våre. Det samme skjedde når vi oppretta OFK. Damelaget ble etter min mening brukt som skremselspropaganda av de som ville redde OFK.

Nils 14.09.2010 17:40
Fornuftig med det at medlemmene kan få avgøre dette.

terje 14.09.2010 17:23
Dette blir mest rettferdig.Rett og demokratisk at medlemmene får bestemme .

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse